Un test simplu poate prezice mai bine riscul de boli cardiovasculare decât cel standard
Bolile de inimă, diagnosticate diferit. Testul privind valoarea colesterolului nu mai este de actualitate.
Unele mâncăruri banale și băuturi pot declanșa migrene. Regula este valabilă – susțin studiile științifice – doar pentru unele persoane.
Factorii comuni care pot cauza sau contribui la episoade de migrenă la unii oameni:
* prea multă cofeină – atât prea multă cofeină, cât și lipsa ei pot provoca migrene sau dureri de cap. Alimentele și băuturile cu cofeină includ: cafea, ceai, ciocolată.
* îndulcitori artificiali - multe alimente procesate conțin îndulcitori artificiali, însă aceștia pot provoca migrene. Se crede că aspartamul în special declanșează episoade de migrenă.
* alcool - este unul dintre cele mai comune produse despre care se crede că declanșează migrene. Potrivit unui studiu, peste 35% dintre participanții cu migrenă au raportat că alcoolul a fost unul dintre declanșatorii lor obișnuiți. Vinul roșu în special a fost raportat ca declanșator la peste 77% dintre participanții care au raportat alcoolul ca declanșator. Alcoolul poate provoca deshidratare, care contribuie semnificativ la dezvoltarea durerilor de cap.
* ciocolata - Potrivit Fundației Americane pentru Migrene, se crede ca ciocolata este al doilea declanșator comun pentru atacurile de migrenă după alcool. Ei spun că afectează aproximativ 22% dintre persoanele care suferă de migrenă. Ciocolata conține atât cofeină, cât și beta-feniletilamină, care pot declanșa dureri de cap la unele persoane.
* mezeluri - inclusiv șuncă, hot dog și cârnați - toate conțin conservanți numiți nitrați, care păstrează culoarea și aroma; aceste alimente pot elibera oxid nitric în sânge, despre care se crede că dilată vasele de sânge din creier. Există unele dovezi că oxidul nitric poate cauza sau contribui la migrenă.
* brânzeturi învechite - conțin o substanță numită tiramină. Se formează atunci când îmbătrânirea unui aliment determină descompunerea proteinelor. Cu cât brânza s-a învechit mai mult, cu atât conținutul de tiramină va fi mai mare. Tiramina este o altă substanță chimică despre care se spune că declanșează dureri de cap și migrene. Brânzeturile comune care sunt bogate în tiramină includ: feta, brânză albastră, parmezan.
* alimente murate și fermentate - ca și brânzeturile învechite, alimentele murate și fermentate pot conține cantități mari de tiramină, potrivit healthline.com.
Bolile de inimă, diagnosticate diferit. Testul privind valoarea colesterolului nu mai este de actualitate.
Regula 80/20 este soluția propusă de nutriționiști pentru reducerea colesterolului. Ce presupune, de fapt, această regulă.
5 lucruri esențiale pe care supraviețuitorii unui infarct trebuie să le facă zilnic. Reduc șansele unui nou infarct.
Inima ta ar putea îmbătrâni mai repede decât crezi. Vezi dacă ești în pericol.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Mirosul fatal al colesterolului ridicat. Simptom banal poate semnala o boală periculoasă
Infecția banală care duce la probleme cardiace. Riscurile sunt extrem de ridicate.
Val de decese după pandemia de COVID. Epidemia invizibilă care te omoară după pandemie.
Acest supliment simplu și natural îmbunătățește supraviețuirea pacienților cu insuficiență cardiacă.
Testul simplu care îți arată dacă ai probleme cu inima. Dacă observi ASTA, ești în mare pericol.
Acesta este impactul pe care hipertensiunea arterială îl are asupra creierului. Detaliul s-a aflat abia acum.
Dieta care îți ucide inima în tăcere. Alimentele care transformă arterele în bombe gata să explodeze.
Cum să îți reduci ritmul cardiac de repaus și de ce este importantă valoarea.
Problemele cardiace minore sunt asociate cu degradarea creierului.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Tratamentul care îți protejează inima de cea mai letală afecțiune.
Aceasta este boala gravă pe care o poți dezvolta dacă nu îți ții colesterolul sub control.
Asta trebuie să faci în timpul unui zbor cu avionul pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.