5 lucruri esențiale pe care supraviețuitorii unui infarct trebuie să le facă zilnic. Care sunt șansele de a suferi un nou infarct
5 lucruri esențiale pe care supraviețuitorii unui infarct trebuie să le facă zilnic. Reduc șansele unui nou infarct.
Unele mâncăruri banale și băuturi pot declanșa migrene. Regula este valabilă – susțin studiile științifice – doar pentru unele persoane.
Factorii comuni care pot cauza sau contribui la episoade de migrenă la unii oameni:
* prea multă cofeină – atât prea multă cofeină, cât și lipsa ei pot provoca migrene sau dureri de cap. Alimentele și băuturile cu cofeină includ: cafea, ceai, ciocolată.
* îndulcitori artificiali - multe alimente procesate conțin îndulcitori artificiali, însă aceștia pot provoca migrene. Se crede că aspartamul în special declanșează episoade de migrenă.
* alcool - este unul dintre cele mai comune produse despre care se crede că declanșează migrene. Potrivit unui studiu, peste 35% dintre participanții cu migrenă au raportat că alcoolul a fost unul dintre declanșatorii lor obișnuiți. Vinul roșu în special a fost raportat ca declanșator la peste 77% dintre participanții care au raportat alcoolul ca declanșator. Alcoolul poate provoca deshidratare, care contribuie semnificativ la dezvoltarea durerilor de cap.
* ciocolata - Potrivit Fundației Americane pentru Migrene, se crede ca ciocolata este al doilea declanșator comun pentru atacurile de migrenă după alcool. Ei spun că afectează aproximativ 22% dintre persoanele care suferă de migrenă. Ciocolata conține atât cofeină, cât și beta-feniletilamină, care pot declanșa dureri de cap la unele persoane.
* mezeluri - inclusiv șuncă, hot dog și cârnați - toate conțin conservanți numiți nitrați, care păstrează culoarea și aroma; aceste alimente pot elibera oxid nitric în sânge, despre care se crede că dilată vasele de sânge din creier. Există unele dovezi că oxidul nitric poate cauza sau contribui la migrenă.
* brânzeturi învechite - conțin o substanță numită tiramină. Se formează atunci când îmbătrânirea unui aliment determină descompunerea proteinelor. Cu cât brânza s-a învechit mai mult, cu atât conținutul de tiramină va fi mai mare. Tiramina este o altă substanță chimică despre care se spune că declanșează dureri de cap și migrene. Brânzeturile comune care sunt bogate în tiramină includ: feta, brânză albastră, parmezan.
* alimente murate și fermentate - ca și brânzeturile învechite, alimentele murate și fermentate pot conține cantități mari de tiramină, potrivit healthline.com.
5 lucruri esențiale pe care supraviețuitorii unui infarct trebuie să le facă zilnic. Reduc șansele unui nou infarct.
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Sindromul Wolff-Parkinson-White este o afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe.
Acesta este medicamentul cel mai bun pentru a preveni evenimentele cauzate de bolile cardiace.
Ce trebuie să știi dacă ai colesterolul mărit. Face diferența dintre viață și moarte.
De ce apare durerea în piept, cel mai important semn al unui infarct miocardic?
Acestea sunt simptomele atacurilor de cord în cazul femeilor. De multe ori sunt ignorate, lucru care poate fi mortal.
Acest semn îți arată că ești la două săptămâni distanță de un infarct. La ce să fii atent.
Regula 80/20 este soluția propusă de nutriționiști pentru reducerea colesterolului. Ce presupune, de fapt, această regulă.
Trei medicamente frecvent utilizate pot crește colesterolul.
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Acest simptomul comun îți arată că ai probleme cu inima. De obicei, apare dimineața. Poate duce inclusiv la deces.