Alimentele care scad riscul apariției Alzheimer

Florina Pop / 22 mai 2020 / 13:25
Fructele fac parte dintr-un stil de viață sănătos
Fructele fac parte dintr-un stil de viață sănătos

O cercetare asociază scăderea riscului apariției de Alzheimer cu un consum redus de alimente bogate în flavonoide, substanțe prezente în anumite fructe și legume.   

Oameni de știință de la Centrul de Cercetare pentru Nutriție Umană al Universității Tufts din Medford, SUA, au demonstrat că un consum pe termen lung de alimente bogate în flavonoide ar scădea riscul dezvoltării de Alzheimer. Fructele de pădure, merele și ceaiul conțin flavonoide. Cercetarea a analizat șase tipuri diferite de flavonoide și efectul lor asupra 2.801 de persoane, timp de aproape 20 de ani. Le-a monitorizat starea de sănătate și a analizat riscul apariției demenței la aceștia.

Autorul studiului susținea că studiul oferă o imagine despre modul în care dieta în timp ar putea fi legată de declinul cognitiv al unei persoane și că flavonoidele chiar au un cuvânt de spus.

Detalii despre studiu și cercetarea integrală, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy