Alimentele care scad riscul apariției Alzheimer

fructe_91512100 Fructele fac parte dintr-un stil de viață sănătos

O cercetare asociază scăderea riscului apariției de Alzheimer cu un consum redus de alimente bogate în flavonoide, substanțe prezente în anumite fructe și legume.   

Oameni de știință de la Centrul de Cercetare pentru Nutriție Umană al Universității Tufts din Medford, SUA, au demonstrat că un consum pe termen lung de alimente bogate în flavonoide ar scădea riscul dezvoltării de Alzheimer. Fructele de pădure, merele și ceaiul conțin flavonoide. Cercetarea a analizat șase tipuri diferite de flavonoide și efectul lor asupra 2.801 de persoane, timp de aproape 20 de ani. Le-a monitorizat starea de sănătate și a analizat riscul apariției demenței la aceștia.

Autorul studiului susținea că studiul oferă o imagine despre modul în care dieta în timp ar putea fi legată de declinul cognitiv al unei persoane și că flavonoidele chiar au un cuvânt de spus.

Detalii despre studiu și cercetarea integrală, AICI.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare

Amorțelile care anunță o problemă neurologică

06 oct 2025, 14:28
Amorțelile nu trebuie ignorate dacă revin des, persistă sau sunt însoțite de alte simptome. Corpul transmite prin ele un semnal că ceva nu funcționează corect în sistemul nervos sau vascular.

8 semne timpurii ale sclerozei multiple

07 oct 2025, 09:31
Îți amorțesc mâinile fără motiv? Obosești brusc sau vezi încețoșat dintr-un ochi? Nu ignora aceste semne, pentru că pot fi primele semnale ale unei boli care îți atacă nervii în...