Alimentele cu conținut bogat în potasiu: de ce să le consumi

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alimente sănătoase
Alimente sănătoase

Potasiul este un element important pentru sănătatea noastră și are efecte în sănătatea inimii, în special. Iată câteva alimente cu conținut bogat în potasiu.

La fel ca și calciul și sodiul, potasiul este un mineral care se găsește în unele alimente. Cantitatea potrivită de potasiu din dietă vă ajută să vă mențineți sănătatea inimii în special.

Iată surse alimentare bogate în potasiu

Dacă trebuie să sporiți cantitatea de potasiu din dietă, experții recomandă unele alegeri alimentare pentru conținutul lor bogat în potasiu.

Multe fructe și legume proaspete sunt bogate în potasiu:

Bananele, portocalele, pepene galben, caisele, grapefruitul (unele fructe uscate, cum ar fi prune uscate, stafide și curmale, sunt, de asemenea, bogate în potasiu)

Spanac gătit, broccoli fiert, cartofi, cartofi dulci, ciuperci, mazăre, castraveți, dovlecei, legume cu frunze verzi, fasole, linte, soia

Sucul din fructe bogate în potasiu este, de asemenea, o alegere bună:

suc de portocale, suc de roșii, suc de prune, suc de caise, suc de Grapefuit

Anumite produse lactate, cum ar fi laptele și iaurtul, au un conținut ridicat de potasiu (de preferat cele cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi).

Unii pești conțin potasiu:

Ton, Halibutul negru, cod, păstrăv

Alte alimente bogate în potasiu includ:

Înlocuitori de sare (citiți etichetele pentru a verifica nivelul de potasiu)

Melasă, nuci, carnea de pasăre, orez brun și sălbatic, tărâțe din cereale, pâine din grâu integral și paste

Cât potasiu este necesar zilnic

În mod normal, o persoană ar trebui să consume 4.700 miligrame (mg) de potasiu în fiecare zi.

Unele persoane cu boli de rinichi ar trebui să primească mai puțin potasiu decât cantitatea normală, de 4.700 mg. Dacă rinichii nu funcționează bine, prea mult potasiu ar putea rămâne în corp, ceea ce poate provoca probleme cu nervii și mușchii.

De ce avem nevoie de potasiu

Pentru început, ajută tensiunea arterială. Face acest lucru în două moduri diferite:

În primul rând, cu ajutorul rinichilor, potasiul ajută la eliminarea suplimentului de sodiu din corp prin urină. Acesta este un lucru bun, deoarece prea mult sodiu poate provoca hipertensiune arterială.

În al doilea rând, potasiul ajută pereții vaselor de sânge să se relaxeze. Când sunt prea tensionate sau rigide, aceasta poate duce la hipertensiune arterială, care poate provoca probleme cardiace.

De asemenea, avem nevoie de suficient potasiu pentru o sănătate musculară bună - astfel încât mușchii să se poată flexa sau contracta așa cum ar trebui. Și nervii au nevoie de potasiu, astfel încât să poată funcționa bine.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel