Ana Morodan, dietă. Cum reușește să se mențină după lipoaspirație: Am tot ce vreau, mă simt foarte bine
 ana morodan. FOTO: colaj Instagram @AnaMorodan @Freepik
        ana morodan. FOTO: colaj Instagram @AnaMorodan @Freepik    
Ana Morodan a trecut prin două intervenții chirurgicale estetice. Care este dieta ce o menține în noua formă.
Ana Morodan a trecut, în ultimele 7 luni, prin două intervenții de chirurgie estetică importante, care au necesitat schimbarea stilului alimentar, dar și respectarea indicațiilor medicilor.
Dacă în cazul operației de micșorare a sânilor, motivația a fost una medicală, ca urmare a durerilor de spate cu care se confruntă persoanele cu bustul generos, cea de-a doua operație, de lipoaspirație a avut în vedere doar aspectul estetic.
Ana Morodan se află în perioada de recuperare după operația de lipoaspirație, iar acum face tot ce este necesar pentru a se menține în noua formă.
În acest sens, Contesa digitală, așa cum este cunoscută, a adoptat o dietă despre care spune că este ”patentată de 40 de ani”, potrivit SpyNews.
”Urmez o dietă daneză, patentată de 40 de ani, singura dietă aprobată de Uniunea Europeană ca fiind dieta viitorului. De ce? Pentru că tu mănânci, practic, toți nutrienții de care are nevoie corpul tău, dar cu un conținut caloric foarte scăzut.
Eu mănânc acum cât îmi doresc și în această dietă am tot ce vreau, mă simt foarte bine. E sub formă de prafuri...”, a declarat Ana Morodan pentru sursa citată.
Ce este lipoaspirația
Lipoaspirația este o procedură chirurgicală care utilizează o tehnică de aspirare pentru a îndepărta grăsimea din anumite zone ale corpului, cum ar fi abdomenul, șoldurile, coapsele, fesele, brațele sau gâtul. De asemenea, lipoaspirația modelează (conturează) aceste zone.
Lipoaspirația nu este considerată de obicei o metodă generală de pierdere în greutate sau o alternativă de slăbire. Dacă sunteți supraponderal, este probabil să pierdeți mai multă greutate prin dietă și exerciții fizice sau prin proceduri bariatrice - cum ar fi operația de bypass gastric - decât prin lipoaspirație, arată MayoClinic.
Dieta daneză, ce este și cui îi este indicată
Dieta daneză sau ”regimul spitalicesc din Copenhaga” se poate încadra cu ușurință în categoria dietelor extreme, fiind indicată celor cu voință și nervi puternici. Obiectivul inițial al acestei diete a fost acela de a ajuta persoanele obeze să scadă rapid în greutate înaintea unei intervenții chirurgicale.
Deși este de scurtă durată, de numai 13 zile, este foarte riguroasă și obositoare, mai mult, aceasta este recomandată doar o dată la 2 ani, deoarece poate duce la o slăbiciune a corpului, precum și la deficit de minerale și vitamine.
Prin intermediul acestei diete se limitează aportul caloric la doar 600 de calorii, fapt ce va pune organismul să consume din propriile rezerve pentru a-și asigura necesarul energetic.
De asemenea, această dietă vă va schimba atât metabolismul, cât și gusturile, astfel că după cele 13 zile de restricții nu veți mai pofti la caramele sau alte dulciuri.
Dieta daneză, model de meniu
Dacă vă aflați în căutarea unei diete care să vă ajute să scăpați rapid de kilogramele în plus, specialiștii susținând că se poate ajunge la o ”ușurare” de 10 kilograme în doar 13 zile, iată un model de meniu, pe zile.
În prima zi
Mic dejun: o ceașcă de cafea neagră cu o linguriță de zahăr
Prânz: 2 ouă fierte tari, cu spanac sau broccoli fiert și o roșie
Cină: o friptură mare, salată cu ulei și lămâie.
A 2-a zi
Mic dejun: o ceașcă de cafea neagră, un cubuleț de zahăr
Prânz: o friptură mare, salată cu ulei și lămâie, un fruct mare
Cină: o felie de șuncă, 2/3 cană de iaurt simplu
Ziua a 3-a
Mic dejun: o ceașcă de cafea neagră, o linguriță de zahăr, o felie de pâine prăjită
Prânz: spanac gătit, o roșie, un fruct proaspăt
Cină: 2 ouă fierte tari, 1 felie de șuncă, salată verde cu ulei și lămâie
Ziua a 4-a
Mic dejun: o ceașcă de cafea neagră, un cubuleț de zahăr
Prânz: in ou fiert tare, un morcov ras, un recipient mic de brânză de vaci
Cină: 1 cutie mică de compot de fructe slab îndulcit, 2/3 cană de iaurt simplu
A 5-a zi
Mic dejun: 1 morcov mare ras cu lămâie
Prânz: 1 pește mare cu lămâie (poate fi un pic de sos la cuptor)
Cină: 1 friptură mare, salată verde și broccoli fiert
A 6-a zi
Mic dejun: 1 ceașcă de cafea neagră, 1 linguriță de zahăr și o pâine prăjită
Prânz: 1 pui (piept de tocană), salată cu ulei și lămâie
Cină: 2 ouă fierte, 1 morcov mare
Ziua a 7-a
Mic dejun: o ceașcă de ceai fără zahăr
Prânz: o felie de carne slabă la grătar, un fruct proaspăt
Cină: nimic
Ziua a 8-a
Mic dejun: o ceașcă de cafea neagră, un cub de zahăr
Prânz: o friptură mare, salată cu ulei și lămâie, un fruct mare
Cină: o felie de șuncă, 2/3 cană de iaurt simplu
A 9-a zi
Mic dejun: o ceașcă de cafea neagră, o linguriță de zahăr, o felie de pâine prăjită
Prânz: spanac gătit, o roșie, un fruct proaspăt
Cină: 2 ouă fierte tari, o felie de șuncă, salată verde cu ulei și lămâie
A 10-a zi
Mic dejun: o ceașcă de cafea neagră, un cubuleț de zahăr
Prânz: un ou fiert tare, un morcov ras, un recipient mic de brânză de vaci
Cină: o cutie mică de compot de fructe slab îndulcit, 2/3 cană de iaurt simplu
A 11-a zi
Mic dejun: un morcov mare ras cu lămâie
Prânz: un pește mare cu lămâie (poate fi un pic de sos la cuptor)
Cină: o friptură mare, salată și broccoli fiert
A 12-a zi
Mic dejun: o ceașcă de cafea neagră, o linguriță de zahăr și o pâine prăjită
Prânz: un piept pui (piept de tocană), salată cu ulei și lămâie
Cină: 2 ouă fierte, un morcov mare
A 13-a zi
Mic dejun: o ceașcă de cafea neagră, o linguriță de zahăr și o pâine prăjită
Prânz: un piept pui (tocăniță de piept), salată cu ulei și lămâie
Cină: 2 ouă fierte, un morcov mare, arată Healthy Nutrition Guide.
În perioada dietei nu trebuie neglijată hidratarea. Specialiștii în nutriție recomandă consumul a 30-40 ml de apă/ kg corp.
- 
                        Semnele care ar putea indica reîncarnarea31.10.2025, 22:28
- 
                        
- 
                        Infecția cu COVID în sarcină, legată de risc dublu de autism la bebeluși31.10.2025, 19:27
- 
                        
- 
                        
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.

 
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            