Apă călduță cu lămâie: de ce să o bei și seara, nu doar dimineața. Efecte la care nu te-ai fi gândit

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Auzim adesea vorbindu-se despre beneficiile apei cu lămâie consumată dimineața, pe stomacul gol. Însă, mai puțin se vorbește de ce ar trebui consumată și seara, înainte de culcare. 

Bogată în vitamine și antioxidanți și mai ales ușor de preparat, apa călduță cu lămâie purifică și hidratează organismul. Este cea mai populară băutură în rândul vedetelor de la Hollywood, pentru stimularea sistemului imunitar și pierderea în greutate. 

Consumul de apă cu lămâie seara, înainte la culcare, ar avea și beneficii pentru sănătate. Deși nu există cercetări directe cu privire la beneficiile consumului de apă călduță cu lămâie înainte de culcare, Medical News Today oferă unele beneficii ale acestei băuturi. 

Apa cu lămâie îmbunătățește metabolismul, susține sistemul imunitar, reduce stresul și ajută la digestie. Cu toate acestea, atunci când este consumată seara, înainte de culcare, lămâia poate acționa și mai mult asupra organismului care se pregătește de repaus peste noapte, așa cum a fost publicat într-un articol de GREATIST, revizuit de Sade Meeks, dietetician în Los Angeles. 

În plus, sucul de lămâie favorizează digestia și alcalinizează organismul, ceea ce face din acest citric un aliat incontestabil pentru a te bucura de un somn bun. Dacă adaugi și miere, efectele acestei băuturi cresc de 10 ori! În plus, prin îmbunătățirea sistemului digestiv, te vei simți mai puțin balonată. Singurul dezavantaj ar fi acțiunea sa diuretică care i-ar obliga pe unii să meargă la baie în toiul nopții.

Apa caldă, indiferent dacă este sau nu cu lămâie, are multe beneficii asupra organismului, după cum a afirmat Stella Metsovas, nutriționist. Organismul are nevoie de 2 până la 2,5 litri de lichide pe zi, așa cum este indicat în Doctissimo

Ce alte beneficii aduce apa călduță cu lămâie?

 

Ar putea ajuta la slăbit

Datorită polifenolilor pe care îi conține, lămâia poate acționa asupra obezității și reduce grăsimea corporală, așa cum se arată în acest studiu.

Ar putea stimula sistemul imunitar

Lămâia este bogată în vitamina C, care poate ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor respiratorii și sistemice, așa cum se arată în acest studiu.

Ar reduce tensiunea arterială

Conform rezultatelor unui studiu, consumul zilnic de lămâie, împreună cu mersul pe jos, ar scădea tensiunea arterială sistolică. 

Ar reduce riscul de diabet

Datorită vitaminei C, această băutură ar putea oferi un sprijin suplimentar în reducerea dezvoltării diabetului de tip 2 și, așa cum s-a demonstrat în acest studiu.

Ar reduce colesterolul

Potrivit unui studiu, 500 mg / zi de vitamina C, timp de 4 săptămâni, ar putea determina o scădere semnificativă a colesterolului LDL (rău) și a trigliceridelor. 

Ar reduce riscul bolilor cardiovasculare

Flavonoidele din lămâie ar putea fi terapii eficiente pentru tratarea bolilor cardiovasculare, după cum arată acest studiu. Flavonoidele din citrice elimină radicalii liberi, îmbunătățesc toleranța la glucoză și sensibilitatea la insulină, modulând în același timp metabolismul lipidic. Acest lucru induce o îmbunătățire a rezultatelor cardiovasculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel