Apa rece, dăunătoare sănătății. Îți poate afecta inima. Cum trebuie să o bei

Apa rece poate fi dăunătoare sănătății, mai ales dacă o bei imediat după ce ai mâncat.
Apa rece îți poate afecta grav sănătatea și poate duce chiar la deces, mai ales dacă o bei imediat după ce ai mâncat. Aceasta oferă senzație de sațietate și poate provoca indigestie.
Apa rece umflă stomacul
În timpul procesului de încălzire în stomac, apa cu gheață va fi încălzită de grăsimile purtătoare din stomac. Atunci când bei apă rece este posibil să aveți nevoie de mai multe tampoane de grăsime.
Tampoanele de grăsime sunt obținute din alimentele pe care le consumăm zilnic pentru a fi îngropate în stomac. Dacă nu este echilibrat cu exerciții suficiente, tampoanele de grăsime vor crește. Ca urmare, stomacul nostru va deveni umflat, potrivit Dr. Health Benefits.
Vezi și: Ce înseamnă dacă arăți mai în vârstă decât ești, de fapt. La ce boli ești predispus
Probleme legate de indigestie
Consumul de apă rece imediat după mese poate provoca indigestie, deoarece temperaturile scăzute schimbă consistența alimentelor pe care le-am mâncat, făcându-le mai dificil de digerat. De exemplu, alimentele grase tind să se solidifice atunci când sunt amestecate cu apă rece, făcând digestia mai dificilă. Digestia mai lungă poate duce la probleme de reflux acid.
Oferiți o muncă suplimentară pentru procesul de digestie
Stomacul nostru este conceput pentru a digera alimentele la o temperatură similară a corpului nostru. Consumul de alimente care sunt prea reci sau fierbinți înseamnă muncă suplimentară pentru procesul de digestie. Același lucru se întâmplă și atunci când mâncăm alimente prea picante; ele sunt mai greu de digerat și pot provoca diaree la unele persoane.
Vezi și: Blue Monday, cea mai tristă zi din an. Cum se manifestă simptomele celei mai triste zile ale anului
Apa rece provoacă amețeli
Când metabolismul corpului nostru este perturbat, organismul nu se poate adapta imediat atunci când temperatura se schimbă brusc atunci când am băut apă rece. Ca urmare, alimentarea cu oxigen a organelor corpului scade, inclusiv creierul. Impactul este că ne vom simți amețiți.
Apa rece îngheață creierul
O răcire bruscă în organism poate provoca afectarea funcțiilor fiziologice. Ca urmare, am avea o durere de cap sau migrenă. Studiul înghețării creierului a fost efectuat pentru a vedea efectul atunci când o persoană bea apă rece. Mai multor persoane li s-a cerut să bea gheață cu un păi până când apa le lovește cerul gurii. Fluxul sanguin care merge la creier a fost observat de cercetători. S-a dovedit că fluxul sanguin a fost crescut. Acesta este declanşatorul ameţelii sau al îngheţării momentane a creierului. La scurt timp după aceea, înghețarea creierului va dispărea treptat.
Apa rece încetinește bătăile inimii
Unele studii arată că consumul de apă rece poate stimula nervul vag. Acest nerv este foarte important pentru a controla activitatea subconștientului. Performanța acestui nerv va fi perturbată în timp ce beți apă cu gheață, iar acest lucru va face ca inima să încetinească.
Apa rece duce la pierderea nutrienților
În mod normal, temperatura corpului uman este în intervalul 36-37 °C. Atunci când consumăm apă prea rece, ne-ar forța corpul să folosească mai multă energie pentru a organiza și a face temperatura corpului să revină la normal, în timp ce această energie este foarte necesară organismului pentru a absorbi substanțele nutritive și a digera alimentele în organism. Deci, atunci când bem apă rece, energia ar fi epuizată, astfel încât organismul să nu poată absorbi nutrienții în mod optim.
Apa rece poate declanșa dureri de gât
Consumul de apă rece sau apă cu gheață în timpul verii poate irită, de asemenea, mucusul din mucoasa esofagului. Acest lucru va avea cu siguranță un impact asupra esofagului care va fi predispus la infecții și inflamații.
Vezi și: Medicina de familie, deficitară. Peste 100 de localități fără asistență medicală primară
Apa rece, efect asupra intestinului scurt
Consumul de apă rece va provoca îngustarea peretelui intestinal. Ca urmare, procesul de distrugere și absorbția alimentelor în intestin vor fi perturbate. Temperatura scăzută poate provoca coagularea particulelor de alimente uleioase pe care le-am consumat.
Mai mult decât atât, grăsimile se vor îngrămădi în tractul intestinal, provocând îngustarea intestinului. În consecință, va încetini digestia și va interfera cu procesul digestiv va fi perturbat pe scară largă.
Apa rece provoacă sete excesivă
În zilele toride de vară preferăm să consumăm băuturi reci. Dar, specialiștii susțin că acest lucru nu ne va potoli setea, ci ba din contră, o va accentua. Aceasta se datorează faptului că apa rece va determina organismul să piardă fluide mai repede. Setea este un indicator al faptului că corpurile noastre sunt deshidratate.
Care este cel mai bun mod de a bea apă?
În ciuda acestor pericole, experții sunt de acord că corpurile noastre au nevoie de o cantitate bună de apă zilnic pentru a funcționa corect. O sugestie bună pentru tine este să nu bei apă rece după masă, dar poți bea apă chiar înainte de masă.
Reține că nu trebuie să bei apă rece nici înainte de masă pentru că acest lucru îți va da un sentiment de sațietate. Medicii consideră că a bea apă la temperatura camerei este un lucru ideal.
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.