Apa rece, dăunătoare sănătății. Îți poate afecta inima. Cum trebuie să o bei

Monika Baciu |
Data publicării:
apa rece - FOTO: Freepik@Nattawat Jindamaneesirik
apa rece - FOTO: Freepik@Nattawat Jindamaneesirik

Apa rece poate fi dăunătoare sănătății, mai ales dacă o bei imediat după ce ai mâncat.

Apa rece îți poate afecta grav sănătatea și poate duce chiar la deces, mai ales dacă o bei imediat după ce ai mâncat. Aceasta oferă senzație de sațietate și poate provoca indigestie.

Apa rece umflă stomacul

În timpul procesului de încălzire în stomac, apa cu gheață va fi încălzită de grăsimile purtătoare din stomac. Atunci când bei apă rece este posibil să aveți nevoie de mai multe tampoane de grăsime. 

Tampoanele de grăsime sunt obținute din alimentele pe care le consumăm zilnic pentru a fi îngropate în stomac. Dacă nu este echilibrat cu exerciții suficiente, tampoanele de grăsime vor crește. Ca urmare, stomacul nostru va deveni umflat, potrivit Dr. Health Benefits.

Vezi și: Ce înseamnă dacă arăți mai în vârstă decât ești, de fapt. La ce boli ești predispus

Probleme legate de indigestie

Consumul de apă rece imediat după mese poate provoca indigestie, deoarece temperaturile scăzute schimbă consistența alimentelor pe care le-am mâncat, făcându-le mai dificil de digerat. De exemplu, alimentele grase tind să se solidifice atunci când sunt amestecate cu apă rece, făcând digestia mai dificilă. Digestia mai lungă poate duce la probleme de reflux acid.

Oferiți o muncă suplimentară pentru procesul de digestie

Stomacul nostru este conceput pentru a digera alimentele la o temperatură similară a corpului nostru. Consumul de alimente care sunt prea reci sau fierbinți înseamnă muncă suplimentară pentru procesul de digestie. Același lucru se întâmplă și atunci când mâncăm alimente prea picante; ele sunt mai greu de digerat și pot provoca diaree la unele persoane.

Vezi și: Blue Monday, cea mai tristă zi din an. Cum se manifestă simptomele celei mai triste zile ale anului

Apa rece provoacă amețeli

Când metabolismul corpului nostru este perturbat, organismul nu se poate adapta imediat atunci când temperatura se schimbă brusc atunci când am băut apă rece. Ca urmare, alimentarea cu oxigen a organelor corpului scade, inclusiv creierul. Impactul este că ne vom simți amețiți.

Apa rece îngheață creierul

O răcire bruscă în organism poate provoca afectarea funcțiilor fiziologice. Ca urmare, am avea o durere de cap sau migrenă. Studiul înghețării creierului a fost efectuat pentru a vedea efectul atunci când o persoană bea apă rece. Mai multor persoane li s-a cerut să bea gheață cu un păi până când apa le lovește cerul gurii. Fluxul sanguin care merge la creier a fost observat de cercetători. S-a dovedit că fluxul sanguin a fost crescut. Acesta este declanşatorul ameţelii sau al îngheţării momentane a creierului. La scurt timp după aceea, înghețarea creierului va dispărea treptat.

Apa rece încetinește bătăile inimii

Unele studii arată că consumul de apă rece poate stimula nervul vag. Acest nerv este foarte important pentru a controla activitatea subconștientului. Performanța acestui nerv va fi perturbată în timp ce beți apă cu gheață, iar acest lucru va face ca inima să încetinească.

Vezi și: Long COVID, cât timp pot dura simptomele în cazul unei infecții moderate. De ce este bine să mergi la medic și după ce te-ai vindecat

Apa rece duce la pierderea nutrienților

În mod normal, temperatura corpului uman este în intervalul 36-37 °C. Atunci când consumăm apă prea rece, ne-ar forța corpul să folosească mai multă energie pentru a organiza și a face temperatura corpului să revină la normal, în timp ce această energie este foarte necesară organismului pentru a absorbi substanțele nutritive și a digera alimentele în organism. Deci, atunci când bem apă rece, energia ar fi epuizată, astfel încât organismul să nu poată absorbi nutrienții în mod optim.

Apa rece poate declanșa dureri de gât

Consumul de apă rece sau apă cu gheață în timpul verii poate irită, de asemenea, mucusul din mucoasa esofagului. Acest lucru va avea cu siguranță un impact asupra esofagului care va fi predispus la infecții și inflamații.

Vezi și: Medicina de familie, deficitară. Peste 100 de localități fără asistență medicală primară

Apa rece, efect asupra intestinului scurt

Consumul de apă rece va provoca îngustarea peretelui intestinal.  Ca urmare, procesul de distrugere și absorbția alimentelor în intestin vor fi perturbate. Temperatura scăzută poate provoca coagularea particulelor de alimente uleioase pe care le-am consumat.

Mai mult decât atât, grăsimile se vor îngrămădi în tractul intestinal, provocând îngustarea intestinului. În consecință, va încetini digestia și va interfera cu procesul digestiv va fi perturbat pe scară largă.

Apa rece provoacă sete excesivă

În zilele toride de vară preferăm să consumăm băuturi reci. Dar, specialiștii susțin că acest lucru nu ne va potoli setea, ci ba din contră, o va accentua. Aceasta se datorează faptului că apa rece va determina organismul să piardă fluide mai repede. Setea este un indicator al faptului că corpurile noastre sunt deshidratate.

Vezi și: Uleiul esențial de brad din bradul de Crăciun. O româncă, inginer chimist format în România, descoperire genială în Canada. Tibirna: Se obține în câteva ore

Care este cel mai bun mod de a bea apă?

În ciuda acestor pericole, experții sunt de acord că corpurile noastre au nevoie de o cantitate bună de apă zilnic pentru a funcționa corect. O sugestie bună pentru tine este să nu bei apă rece după masă, dar poți bea apă chiar înainte de masă.

Reține că nu trebuie să bei apă rece nici înainte de masă pentru că acest lucru îți va da un sentiment de sațietate. Medicii consideră că a bea apă la temperatura camerei este un lucru ideal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel