Apa rece, dăunătoare sănătății. Îți poate afecta inima. Cum trebuie să o bei
Apa rece poate fi dăunătoare sănătății, mai ales dacă o bei imediat după ce ai mâncat.
Apa rece îți poate afecta grav sănătatea și poate duce chiar la deces, mai ales dacă o bei imediat după ce ai mâncat. Aceasta oferă senzație de sațietate și poate provoca indigestie.
Apa rece umflă stomacul
În timpul procesului de încălzire în stomac, apa cu gheață va fi încălzită de grăsimile purtătoare din stomac. Atunci când bei apă rece este posibil să aveți nevoie de mai multe tampoane de grăsime.
Tampoanele de grăsime sunt obținute din alimentele pe care le consumăm zilnic pentru a fi îngropate în stomac. Dacă nu este echilibrat cu exerciții suficiente, tampoanele de grăsime vor crește. Ca urmare, stomacul nostru va deveni umflat, potrivit Dr. Health Benefits.
Vezi și: Ce înseamnă dacă arăți mai în vârstă decât ești, de fapt. La ce boli ești predispus
Probleme legate de indigestie
Consumul de apă rece imediat după mese poate provoca indigestie, deoarece temperaturile scăzute schimbă consistența alimentelor pe care le-am mâncat, făcându-le mai dificil de digerat. De exemplu, alimentele grase tind să se solidifice atunci când sunt amestecate cu apă rece, făcând digestia mai dificilă. Digestia mai lungă poate duce la probleme de reflux acid.
Oferiți o muncă suplimentară pentru procesul de digestie
Stomacul nostru este conceput pentru a digera alimentele la o temperatură similară a corpului nostru. Consumul de alimente care sunt prea reci sau fierbinți înseamnă muncă suplimentară pentru procesul de digestie. Același lucru se întâmplă și atunci când mâncăm alimente prea picante; ele sunt mai greu de digerat și pot provoca diaree la unele persoane.
Vezi și: Blue Monday, cea mai tristă zi din an. Cum se manifestă simptomele celei mai triste zile ale anului
Apa rece provoacă amețeli
Când metabolismul corpului nostru este perturbat, organismul nu se poate adapta imediat atunci când temperatura se schimbă brusc atunci când am băut apă rece. Ca urmare, alimentarea cu oxigen a organelor corpului scade, inclusiv creierul. Impactul este că ne vom simți amețiți.
Apa rece îngheață creierul
O răcire bruscă în organism poate provoca afectarea funcțiilor fiziologice. Ca urmare, am avea o durere de cap sau migrenă. Studiul înghețării creierului a fost efectuat pentru a vedea efectul atunci când o persoană bea apă rece. Mai multor persoane li s-a cerut să bea gheață cu un păi până când apa le lovește cerul gurii. Fluxul sanguin care merge la creier a fost observat de cercetători. S-a dovedit că fluxul sanguin a fost crescut. Acesta este declanşatorul ameţelii sau al îngheţării momentane a creierului. La scurt timp după aceea, înghețarea creierului va dispărea treptat.
Apa rece încetinește bătăile inimii
Unele studii arată că consumul de apă rece poate stimula nervul vag. Acest nerv este foarte important pentru a controla activitatea subconștientului. Performanța acestui nerv va fi perturbată în timp ce beți apă cu gheață, iar acest lucru va face ca inima să încetinească.
Apa rece duce la pierderea nutrienților
În mod normal, temperatura corpului uman este în intervalul 36-37 °C. Atunci când consumăm apă prea rece, ne-ar forța corpul să folosească mai multă energie pentru a organiza și a face temperatura corpului să revină la normal, în timp ce această energie este foarte necesară organismului pentru a absorbi substanțele nutritive și a digera alimentele în organism. Deci, atunci când bem apă rece, energia ar fi epuizată, astfel încât organismul să nu poată absorbi nutrienții în mod optim.
Apa rece poate declanșa dureri de gât
Consumul de apă rece sau apă cu gheață în timpul verii poate irită, de asemenea, mucusul din mucoasa esofagului. Acest lucru va avea cu siguranță un impact asupra esofagului care va fi predispus la infecții și inflamații.
Vezi și: Medicina de familie, deficitară. Peste 100 de localități fără asistență medicală primară
Apa rece, efect asupra intestinului scurt
Consumul de apă rece va provoca îngustarea peretelui intestinal. Ca urmare, procesul de distrugere și absorbția alimentelor în intestin vor fi perturbate. Temperatura scăzută poate provoca coagularea particulelor de alimente uleioase pe care le-am consumat.
Mai mult decât atât, grăsimile se vor îngrămădi în tractul intestinal, provocând îngustarea intestinului. În consecință, va încetini digestia și va interfera cu procesul digestiv va fi perturbat pe scară largă.
Apa rece provoacă sete excesivă
În zilele toride de vară preferăm să consumăm băuturi reci. Dar, specialiștii susțin că acest lucru nu ne va potoli setea, ci ba din contră, o va accentua. Aceasta se datorează faptului că apa rece va determina organismul să piardă fluide mai repede. Setea este un indicator al faptului că corpurile noastre sunt deshidratate.
Care este cel mai bun mod de a bea apă?
În ciuda acestor pericole, experții sunt de acord că corpurile noastre au nevoie de o cantitate bună de apă zilnic pentru a funcționa corect. O sugestie bună pentru tine este să nu bei apă rece după masă, dar poți bea apă chiar înainte de masă.
Reține că nu trebuie să bei apă rece nici înainte de masă pentru că acest lucru îți va da un sentiment de sațietate. Medicii consideră că a bea apă la temperatura camerei este un lucru ideal.
-
-
De ce reacționează creierul diferit în perioada Crăciunului22.12.2025, 11:22
-
Tratamentul durerii cronice poate provoca efecte secundare serioase22.12.2025, 10:02
-
Cele două lucruri care ne distrug sistemul imunitar22.12.2025, 08:49
-
Cele 5 tipuri de somn. Ce spune felul în care dormi despre sănătate21.12.2025, 21:34
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
