Articulații: cum salvează dansul și mersul de jos sănătatea bărbaților

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Exerciții fizice
Exerciții fizice

Testosteronul protejează oasele bărbaților de-a lungul vieții, însă odată cu înaintarea în vârstă nivelul acestui hormon scade.

Oase, bărbați. Medicul Howard LeWine, editor-șef al publicației Harvard Men's Health Watch, spune că majoritatea bărbaților au avantajul de a continua să producă testosteron care protejează oasele de-a lungul vieții. Însă, nivelul hormonului masculin scade odată cu vârsta și, prin urmare, este posibil să nu fie suficient pentru a menține oasele puternice pe măsură ce un bărbat îmbătrânește.

"Oasele bărbaților pot deveni subțiri, poroase, slabe și susceptibile la fracturi. Însă vestea bună este că nu orice om în vârstă dezvoltă probleme cu sănătatea oaselor și, important, procesul de distrugere osoasă poate fi depășit cu exerciții fizice", afirmă expertul, răspunzându-i unui cititor al platformei Harvard Health Publishing.

Dar apare întrebarea: ce tip de exercițiu este cel mai bun? Specialiștii recomandă activități de greutate care stimulează formarea oaselor, punând presiune asupra oaselor, în special la nivelul șoldurilor și coloanei vertebrale, locuri comune pentru fracturile cauzate de cădere.

"Exemple de exerciții bune de purtare a greutății sunt mersul pe jos, joggingul, urcarea scărilor, drumeții și chiar dansul. Adăugați și antrenamentul de rezistență de câteva ori pe săptămână, astfel încât să stimulați oasele la încheieturile mâinilor, brațelor și corpului inferior. Alegeți ce fel de antrenament de rezistență se vi potrivește - greutăți libere sau benzi de rezistență acasă sau cele din sala de sport", detaliază Howard LeWine. La acestea se poate adăuga săritul corzii timp de un minut sau două, ca parte a încălzirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel