Artrită, dureri, tuse: cum ajută laptele de turmenic

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Turmenicul are un efect pozitiv asupra artritei, durerilor de cap și tusei   FOTO: pexels.com
Turmenicul are un efect pozitiv asupra artritei, durerilor de cap și tusei FOTO: pexels.com

Turmenicul, plantă asiatică din familia ghimbirului, combinat cu lapte are beneficii ca: îndepărtarea durerilor de cap, a tusei, reducerea inflamației arterelor.

Turmenicul combinat cu lapte are o serie de beneficii, scrie site-ul healthtipsradar.com. Informații care întăresc exemplele date se găsesc și pe US National Library of Medicine National Institutes of Health, AICI, AICI și AICI, respectiv în revista Nature.

Acestea sunt:

1. Scade riscul apariției hepatitei - protejează ficatul de atacul virusului prin creșterea imunității organismului.

2. Artrită - proprietățile antiinflamatorii ale laptelui de turmeric întăresc articulațiile și reduc inflamația; duce și la flexibilitatea articulației, reducând durerea.

3. Îndepărtează durerea de cap - laptele de turmenic funcționează ca o aspirină naturală; conține antioxidanți și substanțe nutritive

4. Tuse - proprietățile antiseptice și astringente ale turmericului, combinate cu laptele, oferă rapid confort la cei ce aucu probleme respiratorii legate de tuse

5. Sânge - proprietățile turmericului ar purifica sângele, iar ale laptelui îmbunătățesc circulația sângelui

6. Somn - un pahar de lapte și turmenic băut o oră înainte de culcare ajută la un somn odihnitor prin reducerea stresului

Laptele de turmenic se prepară adăugând turmenic în lapte și se fierbe la foc încet timp de 10-15 minute; se poate adăuga piper, zahăr brun și scorțișoară. Se servește călduț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel