Șase mituri despre slăbit, demontate de experții în nutriție

Este mai bine să slăbești rapid sau lent? Gustările sunt bune sau rele? Ce rol joacă metabolismul?
Experții în nutriție și pierderea în greutate de la Clinica Mayo demontează câteva mituri legate de slăbire.
6 mituri despre pierderea în greutate
Mitul 1: Pierderea rapidă a kilogramelor înseamnă că te vei îngrășa la loc. Multe studii arată contrariul. Un start este motivant și are legătură cu un succes pe termen lung.
Mitul 2: Gustările te îngrașă. Gustările sănătoase împiedică supraalimentarea mai târziu. Alegeți gustări sănătoase, cum ar fi fructele și legumele, care conțin fibre. Fibra creează sațietate și sunt sărace în calorii.
Mitul 3: Creșterea masei musculare este o strategie eficientă de pierdere în greutate. Antrenamentul de forță este benefic. Dar stimularea metabolismului nu este suficientă pentru pierderea majoră în greutate.
Mitul 4: Este greu să menții greutatea, deoarece pierderea încetinește metabolismul. Metabolismul încetinește puțin pe măsură ce pierzi. Dar adăugarea unor activități fizice în fiecare zi poate face diferența.
Mitul 5: Sucul dietetic ajută la reducerea caloriilor. Băuturile dietetice sunt legate de creșterea în greutate. Încercați în schimb acest lucru: turnați apă minerașă peste menta proaspătă și castraveți.
Mitul 6: Puteți slăbi doar cu exerciții fizice. Ai nevoie de exerciții fizice și mai puține calorii. Combo-ul care te ajută să slăbești și să te menții
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.