Șase mituri despre slăbit, demontate de experții în nutriție

Este mai bine să slăbești rapid sau lent? Gustările sunt bune sau rele? Ce rol joacă metabolismul?

Experții în nutriție și pierderea în greutate de la Clinica Mayo demontează câteva mituri legate de slăbire.

6 mituri despre pierderea în greutate

Mitul 1: Pierderea rapidă a kilogramelor înseamnă că te vei îngrășa la loc. Multe studii arată contrariul. Un start este motivant și are legătură cu un succes pe termen lung.

Mitul 2: Gustările te îngrașă. Gustările sănătoase împiedică supraalimentarea mai târziu. Alegeți gustări sănătoase, cum ar fi fructele și legumele, care conțin fibre. Fibra creează sațietate și sunt sărace în calorii.

Mitul 3: Creșterea masei musculare este o strategie eficientă de pierdere în greutate. Antrenamentul de forță este benefic. Dar stimularea metabolismului nu este suficientă pentru pierderea majoră în greutate.

Mitul 4: Este greu să menții greutatea, deoarece pierderea încetinește metabolismul. Metabolismul încetinește puțin pe măsură ce pierzi. Dar adăugarea unor activități fizice în fiecare zi poate face diferența.

Mitul 5: Sucul dietetic ajută la reducerea caloriilor. Băuturile dietetice sunt legate de creșterea în greutate. Încercați în schimb acest lucru: turnați apă minerașă peste menta proaspătă și castraveți.

Mitul 6: Puteți slăbi doar cu exerciții fizice. Ai nevoie de exerciții fizice și mai puține calorii. Combo-ul care te ajută să slăbești și să te menții

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel