Automatele cu mâncare și băuturi, obligate să afișeze la vedere caloriile. Decizie FDA

Dana Lascu / 28 oct 2019 / 10:56
Alimentele din automate vor avea caloriile trecute mare pe etichetă
Alimentele din automate vor avea caloriile trecute mare pe etichetă

Alimentele care se vând prin intermediul automatelor vor avea pe ambalaj, scris foarte mare, numărul caloriilor, a decis FDA. Măsura face parte din campania dusă de administrația americană pentru încurajarea consumatorilor să adopte un stil de viață sănătos. 

FDA, Administrația americană a produselor alimentare și medicamentelor, a emis o decizie finală de revizuire a cerințelor privind mărimea etichetării caloriilor la produsele alimentare ambalate vândute în automatele cu mâncare și băuturi. Modificările vor reduce povara de reglementare asupra industriei alimentare, asigurând în același timp informarea corectă a consumatorilor cu privire la conținutul caloric al unui produs, prin etichetarea vizibilă pe ambalaj.

Caloriile, iscripționate mare pe ambalaj

Decizia emisă astăzi prevede ca mărimea tipului de declarație calorică să fie de cel puțin 150 la sută (o dată și jumătate) dimensiunea minimă necesară a declarației de greutate netă pe pachetul de alimente.

Cu alte cuvinte, numărul de calorii al unui produs trebuie înscris pe ambalaj atât de mare încât să fie vizibil prin geamul automatului prin care este vândut acesta.

Decizia vine după ce FDA a decis ca toate restaurantele, inclusiv cele fast-food, să afișeze numărul caloriilor în meniuri și face parte dintr-un calup de măsuri care să ajute consumatorii să facă alegeri sănătoase.

Operatorii de automate care dețin sau operează 20 sau mai multe astfel de mașini, sau care se înregistrează voluntar la FDA, trebuie să declare caloriile pentru produsele alimentare vândute prin acestea. Etichetarea frontală a ambalajelor este o modalitate prin care operatorii de distribuitori pot respecta regulile de etichetare calorică, mai arată FDA într-un comunicat de presă.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy