Băutura care redă elasticitatea arterelor. Poate reduce riscul de moarte prematură

Băutura care redă elasticitatea arterelor poate să reducă riscul de moarte prematură.
Băutura care redă elasticitatea arterelor are efecte benefice asupra sănătății. Se crede că polifenolii din ceai prelungesc durata de viață prin suprimarea deteriorării ADN-ului și menținerea lungimii telomerilor.
Ceaiul conține substanțe legate de rate mai scăzute ale mai multor boli cronice. Agenții în cauză includ polifenoli, în special catechine și epicatechine, care au proprietăți antiinflamatorii de neegalat. Potrivit unor studii de cercetare, acești compuși pot contribui la o probabilitate semnificativ mai mică de deces din toate cauzele.
Mai multe studii au sugerat că constituenții bioactivi ai ceaiului influențează în mod pozitiv îmbătrânirea celulară. Potrivit cercetărilor efectuate de Societatea Europeană de Cardiologie, băutorii care își mențin un obicei regulat au un risc substanțial mai mic de deces din toate cauzele.
Concluzia a fost trasă pe baza datelor unui sondaj efectuat pe mai mult de 14.000 de participanți, arătând că băutorii aveau un risc cu 39% mai mic de incidență a bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.
Mai mult, riscul de a suferi o boală cardiacă fatală sau un accident vascular cerebral a fost cu 56 de procente mai mic și a existat un risc cu 29 de procente mai mic de deces din toate cauzele în comparație cu băutorii de ceai care nu beau ceai în mod obișnuit.
Vezi și: Otrava din haine care te poate îmbolnăvi. Olga Simionescu: Duce la tulburări hormonale sau cancer
Care este băutura care redă elasticitatea venelor
Compușii din ceai s-au dovedit a fi foarte eficienți în combaterea efectelor nocive ale stresului oxidativ, un precursor major al bolilor.
Ceaiul verde și ceaiul negru se numără printre cele mai bune pentru protecția împotriva bolilor cardiovasculare, însă cercetările din 2020 sugerează că efectele fiecărui ceai ar putea să nu fie egale.
Dimensiunea eșantionului a făcut dificilă determinarea tipurilor de ceai care au exercitat cele mai mari efecte, dar s-au făcut câteva observații demne de luat în seamă.
”Ceaiul verde este o sursă bogată de polifenoli care protejează împotriva bolilor cardiovasculare și a factorilor de risc, inclusiv a hipertensiunii arteriale și a dislipidemiei.
Ceaiul negru este complet fermentat și, în timpul acestui proces, polifenolii sunt oxidați în pigmenți și își pot pierde efectele antioxidante”, potrivit Science Daily.
Deși există numeroase afirmații care susțin beneficiile pentru sănătate ale ambelor ceaiuri, metodele de preparare pot necesita, de asemenea, o atenție prudentă.
Science Direct avertizează că metodele preferate de preparare a ceaiului pot varia drastic între diferite populații, unele dintre ele fiind mai predispuse să adauge lapte în infuzie.
Ceaiul negru este adesea servit cu lapte, de exemplu, ceea ce, potrivit unor studii anterioare, ar putea contracara beneficiile ceaiului, potrivit Express.
Cum afectează ceaiul sănătatea arterială
În 2016, cercetătorii de la Universitatea Kyoto au subliniat că tipurile unice de polifenoli care se găsesc în ceaiul verde au fost capabile să genereze elastină.
Această proteină esențială este responsabilă pentru a da arterelor ”textura lor robustă și elastică”, a explicat Science Daily.
”Japonezii au cea mai lungă durată de viață din lume, iar studiile arată că 80% din populație bea zilnic ceai verde”, a explicat unul dintre coautorii studiului, Hidetoshi Masumoto.
Cercetătorii au declarat că consumul de ceai verde ar putea avea un rol în prevenirea exploziei arterelor, dar că dozele optime nu au fost încă determinate.
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
S-a înființat Federaţia Patronală a Farmaciilor din România18.09.2025, 15:52
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată. Își pierde proprietățile
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.