BELIMUMABUM - prospect

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

BELIMUMABUM - prospect. Acţiune: Imunosupresor selectiv; anticorp monoclonal IgG1-lambda uman cu specificitate pentru proteina umană solubilă stimulatoare a limfocitului B uman (BLyS - B Lymphocyte Stimulator, cunoscut şi ca BAFF sau TNFSF13B), pe a cărei activitate o inhibă. Inhibă supravieţuirea limfocitelor B, incluzând limfocite B autoreactive, şi limitează diferenţierea limfocitelor B în plasmocite producătoare de imunoglobuline. Valorile BLyS sunt crescute la pacienţii cu LES (lupus eritematos sistemic) şi alte boli autoimune. 

BELIMUMABUM - prospect

Denumirea comercială: BENLYSTA

Prezentare: Pulbere pt concentrat pt. soluție perfuzabilă 

Indicații: Tratamentul asociat terapiilor existente la pacienţii adulţi cu lupus eritematos sistemic (LES) activ, cu autoanticorpi pozitivi, cu un grad înalt de activitate a bolii (de ex. anticorpi anti-ADNdc pozitivi şi complement seric scăzut) în ciuda terapiei standard. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Pacienţii trebuie să fie informaţi despre riscul potenţial de apariţie a reacţiilor de hipersensibilitate severe sau care pot pune viaţa în pericol şi despre posibilul debut întârziat sau recurenţa simptomelor. Nu este recomandat în: lupus activ sever al sistemului nervos central, nefrită lupică activă severă, HIV, antecedente sau prezenţă de hepatită B sau C, hipogamaglobulinemie (IgG < 400 mg/dl) sau deficienţă de IgA (IgA <10 mg/dl), antecedente de transplant de organ major sau transplant medular/celule de origine umană/celule stem hematopoietice sau transplant renal. Administrarea trebuie făcută într-un mediu în care sunt imediat disponibile resurse pentru gestionarea reacţiilor de hipersensibilitate; pacienţii trebuie să rămână sub supraveghere clinică pentru o perioadă prelungită de timp (câteva ore), cel puţin la primele 2 perfuzii administrate. Risc crescut de dezvoltare a infecţiilor, incluzând infecţii oportuniste. Risc posibil crescut de malignitate. Femeile aflate la vârsta fertilă trebuie să utilizeze metode contraceptive eficace în timpul trat. şi timp de cel puţin 4 luni după ultima adm. Nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, cu excepţia cazurilor în care este absolut necesar. Se întrerupe alăptarea pe parcursul trat. 

Reacții adverse: 
Foarte frecvente: infecţii bacteriene (cistite, bronşite); diaree, greaţă. 
Frecvente: gastroenterită virală, faringită, nasofaringită; leucopenie; reacţii de hipersensibilitate (cu hipotensiune arterială, angioedem, urticarie sau altă erupţie cutanată tranzitorie, prurit şi dispnee); depresie, insomnie; migrenă; durere la nivelul extremităţilor; reacţii datorate perfuzării, febră. 
Mai puţin frecvente: reacţie anafilactică, angioedem; urticarie, erupţie cutanată tranzitorie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1