Bicarbonatul de sodiu, 7 REȚETE NATURALE pentru FRUMUSEȚE. Cum îl folosești

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bicarbonatul de sodiu. Foto: Pixabay
Bicarbonatul de sodiu. Foto: Pixabay

Bicarbonatul de sodiu se folosește la gătit, pentru absorbția mirosurilor și pentru curățenie, dar știați că poate fi folosit și în tratamente de înfrumusețare de casă? 

1) În sau ca șampon 

Nu trebuie să cheltuiți o avere pe un șampon uscat (gen pudră). Presarați puțin bicarbonat de sodiu la rădăcinile părului, masați și scuturați bine. Rezultatul este părul proaspăt.

Bicarbonatul de sodiu poate fi pus și în șamponul normal, ca să dea volum părului. Se amestecă aproximativ 2 lingurițe rase de bicarbonat de sodiu cu cantitatea normală de șampon folosită la o spălare. Bicarbonatul de sodiu va ajuta șamponul să îndepărteze mai mult ulei și impurități, făcându-vă părul să se simtă mai ușor și cu volum.

2) Tratament pentru acnee

Bicarbonatul de sodiu, mierea și apa, dacă le amestecați, obțineți o pastă bună pentru acnee. Amestecați o linguriță de miere cu jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, apoi adăugați jumătate de linguriță de apă, aplicați și lăsați să acționeze 15 minute. Clătiți fața, efectul se va vedea imediat. 

3) Albitor pentru dinți

O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu plus o căpșună zdrobită piure echivalează cu un albitor natural al dinților, eficient și sigur. E simplu: amestecați bicarbonatul cu piure-ul, înmuiați periuța de dinți în crema obținută și frecați, apoi clătiți. 

4) Scrub facial

Adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu la săpunul folosit normal pentru față, pentru a forma o pastă. Masați pasta în piele cu mișcări circulare pentru a exfolia și a vă lăsa pielea moale, după ce clătiți. 

5) Albitor pentru unghii

Dacă v-au rămas pete pe unghii de la lacurile colorate folosite, amestecați 3 linguri de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de peroxid alimentar de 3% și puțină apă fierbinte pentru a crea o pastă. Apoi utilizați un tampon de bumbac pentru a aplica amestecul pe toate unghiile pătate. Se lasă să acționeze 3-5 minute. Apoi spălați unghiile. Acest lucru ar trebui să îndepărteze petele de pe unghii.

6) Pedichiură

Amestecați 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă caldă dintr-un lighean, apoi puneți-vă picioarele la înmuiat. De asemenea, puteți adăuga uleiurile esențiale preferate. Înmuiați timp de 20 de minute și apoi aplicați un exfoliant. Vă va curăța picioarele foarte bine. 

7) Albește pielea

Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu o lingură de suc de grapefruit și câteva picături de ulei de măsline pentru a crea o mască care să vă lumineze pielea. Aplicați această pastă pe față (după curățare) ca o mască sau pe zonele cu celulită, și clătiți după 10-15 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel