Boala care nu se vindecă niciodată, dar pe care o poți păcăli
 
            
O dietă vegană ar putea ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să se simtă mai fericite și să piardă în greutate, spun cercetătorii.
Consumul unor alimente pe bază de plante sau un regim vegan reduce glicemia și depresia, potrivit unui studiu.
Mai mult de 4,5 milioane de persoane din Marea Britanie trăiesc cu diabet zaharat și 90% suferă de tip 2, care este legat de dieta proastă și lipsa de exerciții fizice.
Oamenii de știință au revizuit 11 studii pe mai mult de 400 de persoane care urmau o dietă vegană și au descoperit o îmbunătățire a calității vieții și risc zero de depresie, care se crede a fi de trei ori mai frecventă la diabetici.
Persoanele care au consumat o dieta pe bază de plante au pierdut o medie de 5,2 kg, comparativ cu doar 2,8 kg, pentru cei care nu au fost la regim.
Rezultatele, publicate în revista BMJ Open Diabetes Research and Care, sugerează că dieta pacienților a fost cea care a gestionat situația. Într-un studiu, 43% dintre persoanele care au consumat alimente au reușit să-și reducă medicamentele.
Autorul principal, Anastasios Toumpanakis, de la Universitatea din Londra, a declarat că dieta are beneficii "fizice și psihologice", adăugând: "Oamenii au raportat schimbări pozitive în simptomele diabetului".
Totodată, dr. Katarina Kos, expert în diabet zaharat de la Universitatea din Exeter, a declarat: "O dietă vegetariană tinde să aibă un conținut scăzut de calorii - o dietă non-vegană, cu conținut scăzut de calorii, ar putea funcționa la fel de bine".
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!

 
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            