5 alimente care te ajută să slăbești mai repede după 40 de ani. Au fibre și te mențin sătul mai multă vreme
Care sunt cele cinci alimente care ajută în dietele de slăbire, după 40 de ani.
Un stil de viață sănătos înseamnă printre altele și menținerea unei greutăți normale, știut fiind faptul că supraponderea și obezitatea sunt factori de risc pentru bolile cronice, precum diabetul, bolile de inimă și cancere.
Totodată, având în vedere modificările hormonale de-a lungul vârstei, odată cu trecerea de 40 de ani eforturile pentru a scădea din greutate sunt tot mai mari, un motiv în plus să acordăm atenția necesară încă de la 30 de ani.
De altfel, când ajungi la această vârstă, începi în mod natural să pierzi masă musculară la fiecare 10 ani. Din nefericire, o scădere a masei musculare face mult mai ușor să câștigi grăsime, de care cu greu să mai scapi.
5 alimente care ajută să slăbești după 40 de ani
Pentru a veni în sprijinul organismul, în cazul în care vreți să mai scăpați de kilograme în plus, pe lângă o dietă echilibrată, cu un aport caloric adecvat tipului de activitate pe care o faceți, dar și cu mineralele și vitaminele necesare, nutriționiștii au realizat o ”listă scurtă” de alimente care vă pot fi de folos.
Cele cinci alimente care ajută în acest sens sunt:
Semințele de in
Acestea sunt o sursă importantă de acizi grași Omega 3, dar și de fibre. Studiile au arătat că un consum de 30 grame de fibre pe zi susține efortul de a scădea în greutate, mai mult că fibrele cresc sațietatea, astfel consumul caloric va fi unul mai redus.
Fructele de pădure
Cu un conținut ridicat de antioxidanți, fructele de pădure sunt și ele indicate în dietele pentru scăderea sau menținerea în greutate.
De altfel, acestea sunt foarte versatile, putând fi consumate ca atare, pe post de gustare, dar și la micul dejun, în combinație cu ovăz, iaurt sau în smoothie-uri.

Salată de fructe. FOTO: Freepik @azerbaijan_stock
Pe lângă antioxidanți, fructele de pădure sunt bogate în nutrienți și fibre care susțin un stil de viață sănătos și care promovează scăderea în greutate.
Vezi și: Care sunt greșelile care ne îngrașă în post. Laura Ene: Este cel mai rău tip de grăsime
Avocado
În general fructele au un conținut crescut de apă și fibre, precum și puține calorii, iar avocado nu este o excepție de la această regulă.
Mai mult decât atât, acest fruct este și unul bogat în grăsimi sănătoase.
Persoanele care consumă avocado, consumă mai multe fructe și legume, dar și mai puține alimente procesate, cu adaos de zahăr, cele cunoscute ca făcând parte din dieta occidentală, responsabilă de apariția bolilor metabolice.
Un studiu din 2013, publicat în Nutrition Journal, a arătat că o jumătate de avocado consumat la prânz menține sațietatea la un nivel foarte bun pentru următoarele 3-5 ore, notează EatThis.
Nuci și semințe
Consumate cu moderație, nucile și semințele pot deveni o gustare potrivită atunci când vreți să slăbiți. Iar acest lucru se datorează conținutului de fibre, proteine și grăsimi sănătoase.
Potrivit dr. Joe Fuhrman, aceste ”alimente naturale” sunt pline de fitochimicale și nutrienți.
Micronutrienții din nuci și semințe includ antioxidanți, precum cerotenoide, vitamina E, flavonoizi și resveratrol.
În plus, studiile arată că a consuma nuci poate duce la o mai mare pierdere în greutate și la o sensibilitate sporită la insulină.
Varza murată
Acest tip de varză este un aliment ce conține atât prebiotice, cât și probiotice.
Iar motivul pentru care ajută în scăderea în greutate este dată și de faptul că are un număr redus de calorii, puține grăsimi, dar mai ales pentru că este plină de fibre, care ajută sațietatea.
Acest lucru va ajuta la îndepărtarea oricăror pofte nesănătoase și vă va menține sătulă mai mult timp pe parcursul zilei. În plus, probioticele din varză pot reduce absorbția grăsimilor.
În plus față de beneficiile sale pentru pierderea în greutate, varza murată conține nutrienți cheie, cum ar fi fierul, acidul folic, manganul, vitamina C, vitamina K1, cupru și potasiu.
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
EXCLUSIV Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Studiu: Dieta low-carb, impact asupra funcției hepatice în diabetul de tip 2
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
EXCLUSIV De ce ne îngrășăm, de fapt. Greșeala care duce la acumularea de kilograme nedorite. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: A devenit un combustibil
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment
EXCLUSIV Postul Crăciunului: adevărul despre produsele de post. Ingredientul care dăunează sănătății. Dr. Lygia Alexandrescu: Nu e o alegere bună
Durerea nervoasă provocată de diabet: descoperirea care poate duce la un tratament
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Alimentația pe bază de plante, sigură și completă. Este benefică pentru sănătatea cardiometabolică
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Semnele banale ale diabetului care apar dimineața. Trei detalii la care să fii atent
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Diabetul pe bază de stres: legătura dintre nivelul de cortizol și dificultatea de a menține o glicemie stabilă
Semne timpurii ale diabetului pe care le observi dimineața
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
EXCLUSIV Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
Simptomul banal care poate semnala diabetul. Apare noaptea
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
De ce îți e poftă de cartofi prăjiți. Ce se întâmplă în corpul tău, de fapt
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
EXCLUSIV Peștele, pastila naturală de Omega-3. Dr. Lygia Alexandrescu: Efect cardioprotector. Scade colesterolul și trigliceridele
Prediabetul: cum îl depistăm și ce putem face în privința lui. Un pericol tăcut care poate fi prevenit
Cocktailurile de aditivi care pot crește riscul de diabet. Pericolul ascuns în alimentația zilnică
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Ciocolata neagră, aliat în prevenirea diabetului de tip 2. Flavonoidul, compusul esențial care poate regla metabolismul
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
EXCLUSIV Ce trebuie să știi despre mici și sarmale. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Obiceiurile alimentare se schimbă greu
EXCLUSIV Analiza simplă care îți arată dacă ai diabet. Rezultatul trebuie să fie sub 5! Vede tot din ultimele 3 săptămâni, degeaba te abții 2 zile
EXCLUSIV Ce este echilibrul energetic. Dr. Bogdan Timar: E vorba de consum. Activități sedentare
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
