Diabetul dublu, pericolul ascuns pentru pacienții cu diabet de tip 1. Rezistența la insulină, complicație majoră
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Care sunt cele cinci alimente care ajută în dietele de slăbire, după 40 de ani.
Un stil de viață sănătos înseamnă printre altele și menținerea unei greutăți normale, știut fiind faptul că supraponderea și obezitatea sunt factori de risc pentru bolile cronice, precum diabetul, bolile de inimă și cancere.
Totodată, având în vedere modificările hormonale de-a lungul vârstei, odată cu trecerea de 40 de ani eforturile pentru a scădea din greutate sunt tot mai mari, un motiv în plus să acordăm atenția necesară încă de la 30 de ani.
De altfel, când ajungi la această vârstă, începi în mod natural să pierzi masă musculară la fiecare 10 ani. Din nefericire, o scădere a masei musculare face mult mai ușor să câștigi grăsime, de care cu greu să mai scapi.
Pentru a veni în sprijinul organismul, în cazul în care vreți să mai scăpați de kilograme în plus, pe lângă o dietă echilibrată, cu un aport caloric adecvat tipului de activitate pe care o faceți, dar și cu mineralele și vitaminele necesare, nutriționiștii au realizat o ”listă scurtă” de alimente care vă pot fi de folos.
Cele cinci alimente care ajută în acest sens sunt:
Semințele de in
Acestea sunt o sursă importantă de acizi grași Omega 3, dar și de fibre. Studiile au arătat că un consum de 30 grame de fibre pe zi susține efortul de a scădea în greutate, mai mult că fibrele cresc sațietatea, astfel consumul caloric va fi unul mai redus.
Fructele de pădure
Cu un conținut ridicat de antioxidanți, fructele de pădure sunt și ele indicate în dietele pentru scăderea sau menținerea în greutate.
De altfel, acestea sunt foarte versatile, putând fi consumate ca atare, pe post de gustare, dar și la micul dejun, în combinație cu ovăz, iaurt sau în smoothie-uri.
Salată de fructe. FOTO: Freepik @azerbaijan_stock
Pe lângă antioxidanți, fructele de pădure sunt bogate în nutrienți și fibre care susțin un stil de viață sănătos și care promovează scăderea în greutate.
Vezi și: Care sunt greșelile care ne îngrașă în post. Laura Ene: Este cel mai rău tip de grăsime
Avocado
În general fructele au un conținut crescut de apă și fibre, precum și puține calorii, iar avocado nu este o excepție de la această regulă.
Mai mult decât atât, acest fruct este și unul bogat în grăsimi sănătoase.
Persoanele care consumă avocado, consumă mai multe fructe și legume, dar și mai puține alimente procesate, cu adaos de zahăr, cele cunoscute ca făcând parte din dieta occidentală, responsabilă de apariția bolilor metabolice.
Un studiu din 2013, publicat în Nutrition Journal, a arătat că o jumătate de avocado consumat la prânz menține sațietatea la un nivel foarte bun pentru următoarele 3-5 ore, notează EatThis.
Nuci și semințe
Consumate cu moderație, nucile și semințele pot deveni o gustare potrivită atunci când vreți să slăbiți. Iar acest lucru se datorează conținutului de fibre, proteine și grăsimi sănătoase.
Potrivit dr. Joe Fuhrman, aceste ”alimente naturale” sunt pline de fitochimicale și nutrienți.
Micronutrienții din nuci și semințe includ antioxidanți, precum cerotenoide, vitamina E, flavonoizi și resveratrol.
În plus, studiile arată că a consuma nuci poate duce la o mai mare pierdere în greutate și la o sensibilitate sporită la insulină.
Varza murată
Acest tip de varză este un aliment ce conține atât prebiotice, cât și probiotice.
Iar motivul pentru care ajută în scăderea în greutate este dată și de faptul că are un număr redus de calorii, puține grăsimi, dar mai ales pentru că este plină de fibre, care ajută sațietatea.
Acest lucru va ajuta la îndepărtarea oricăror pofte nesănătoase și vă va menține sătulă mai mult timp pe parcursul zilei. În plus, probioticele din varză pot reduce absorbția grăsimilor.
În plus față de beneficiile sale pentru pierderea în greutate, varza murată conține nutrienți cheie, cum ar fi fierul, acidul folic, manganul, vitamina C, vitamina K1, cupru și potasiu.
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.