Ce înseamnă dacă îți e poftă de ceva dulce. Semnul subtil pe care ți-l dă corpul
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Medicul cardiolog Vasi Rădulescu vorbește, pe blogul său despre studiile care au analizat efectul scorțișoarei asupra glicemiei.
”În ciuda numeroaselor studii, încă nu este clar dacă scorțișoara ajută la scăderea glicemiei la persoanele cu diabet. Unele studii au arătat un beneficiu din partea condimentului. Altele nu au făcut-o”, notează medicul Vasi Rădulescu pe blogul său.
Cardiologul mai subliniază că studiile anterioare au inclus doze diferite și tipuri diferite de scorțișoară, ceea ce face dificilă compararea rezultatelor. ”Este posibil ca scorțișoara să ajute organismul să utilizeze insulina mai eficient. Dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă și cum ar putea ajuta suplimentele de scorțișoară persoanele cu diabet. Pentru majoritatea oamenilor, suplimentele de scorțișoară par a fi sigure, cel puțin pentru o utilizare pe termen scurt. Dar dozele mari pot cauza probleme pentru persoanele care au boli de ficat”, mai adaugă doctorul.
Scorțișoara este bogată în antioxidanți, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ajută la digestia corectă a alimentelor și conține proprietăți antiinflamatorii care ajută la vindecarea tulburărilor digestive, precum și a durerilor articulare și artritice. În plus, stimulează metabolismul pentru pierderea în greutate. Pentru a-ți reduce apetitul, adaugă un băț de scorțișoară la un pahar cu apă sau ceai și bea-l între mese.
Frunzele de dafin sunt recunoscute pentru proprietățile sale antioxidante și antifungice. Mai mult, combinate cu alte ingrediente precum scorțișoară sau salvie, frunzele de dafin devin aliatul tău de încredere în procesul de slăbire. Ingrediente ceai de dafin și scorțișoară: 3 până la 5 frunze de dafin, 1 linguriță scorțișoară măcinată, 4 căni de apă, miere sau ștevie, după gust (opțional)
Instrucțiuni: fierbi apa; adaugă frunze de dafin și scorțișoară, fierbe timp de 10 până la 20 de minute; filtrează, adaugă toți îndulcitorii pe care îi dorești și bucură-te de ceai. O ceaşcă de ceai de dafin și scorțișoară, băută imediat după mese, îmbunătăţește sistemul digestiv și previne aciditatea. "Se bea câte o ceșcuță pe stomacul gol. Se spune că ajută la slăbire și la arderea grăsimilor", potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să îl știe diabeticii. Cât de grav este, de fapt.
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Gestionarea nivelului glicemiei pe timpul nopții este crucială pentru un somn odihnitor și o mai bună gestionare a diabetului.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.