Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Un simptom des ignorat de mulți sau atribuit, re regulă, stresului vieții cotidiene și volumului mare de muncă este de fapt semnul că ai o deficiență de vitamina D. Iată despre ce este...
Cei mai mulți dintre noi nu obținem suficientă vitamină D pe cale naturală. De fapt, o analiză publicată în 2018 în Cureus Journal of Medical Science (link direct studiu) a arătat că 41,6% dintre adulții din SUA au deficiență de vitamina D.
Statisticile sunt destul de îngrijorătoare, având în vedere că vitamina D joacă un rol atât de important în menținerea oaselor puternice și sănătoase, în buna funcționare a organismului, inclusiv a sistemului imunitar și a creierului, și o deficiență poate provoca simptome precum slăbiciune musculară, dureri osoase și modificări ale dispoziției.
Dar cum îți dai seama că ai deficiență de vitamina D? Ei bine, mulți oameni trec cu vederea cel mai banal simptom posibil care arată că nu obții suficient din acest nutrient: oboseala! Potrivit experților, o deficiență a vitaminei D vă scade drastic nivelul de energie. Deci, dacă observați că vă simțiți mai obosiți decât de obicei, indiferent de cât de mult dormiți, este posibil ca nivelurile scăzute de vitamina D să fie de vină.
„Unele simptome ale deficienței de vitamina D sunt confundate în mod obișnuit cu simptomele altor afecțiuni”, a explicat nutriționistul Trista Best, pentru www.eatthis.com. „Oboseala cronică asociată cu vitamina D poate fi, de asemenea, confundată cu oboseala asociată cu îmbătrânirea sau cu stresul tipic al vieții de zi cu zi. Și ameliorarea stării generale pe care o simțiți odată ce corectați deficiența de vitamina D este surprinzător de semnificativă”
Mai multe studii de caz au demonstrat că există o legătură între nivelurile scăzute de vitamina D din sânge și oboseală. Nu numai asta, ci un studiu din 2014 publicat în Jurnalul Nord-American de Științe Medicale (link direct studiu) a constatat că simptomele oboselii s-au îmbunătățit semnificativ după ce nivelurile de vitamina D ale pacienților au fost normalizate. Un alt studiu din 2016 din jurnalul Medicine a constatat că îmbunătățirea scorurilor oboselii participanților este corelată direct cu creșterea nivelului lor de vitamina D.
O modalitate de a obține mai multă vitamina D, în afară de expunerea la soare timp de 15-25 de minute zilnic, înainte de prânz(sau 5-10 minute de la ora 11.00 la ora 15.00), este prin dietă. Anumite alimente precum gălbenușurile de ou, peștele gras, carnea roșie și cerealele ori uleiurile îmbogățite cu vitamina D sunt surse excelente.
„Suplimentele cu vitamina D luate fără recomandarea medicului pot fi periculoase, deoarece aceasta este o vitamină liposolubilă”, atrage atenția Best. „Acest lucru înseamnă că poate atinge niveluri toxice în organism, deoarece este depozitată mai degrabă decât excretat ca vitaminele solubile în apă”.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Acestea sunt semnele de alarmă pentru diabet. Apar încă de la început.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.