Brânza cu mucegai nu contribuie la rezistența la antibiotice, așa cum se crede

Georgiana Ioniță / 25 oct 2019 / 11:04

Descoperite de Alexander Fleming în 1928, proprietățile antibiotice ale penicilinei, derivate dintr-o specie de ciupercă Penicillium, sunt încă utilizate astăzi, deși multe bacterii au devenit rezistente la droguri de-a lungul timpului.


Rezistența la antibiotice apare atunci când bacteriile sunt expuse în mod regulat la doze de antibiotice care nu sunt destul de puternice pentru a ucide toate bacteriile. În aceste situații, antibioticele ucid doar bacteriile mai slabe, ceea ce le lasă pe cele puțin mai puternice să se înmulțească și să răspândească genele lor mai rezistente, notează Sciencefocus.

 

Brânza albastră (cu mucegai) conține culturi de mucegai Penicillium. Prin urmare, s-ar putea să credeți că un consum ridicat din acest tip de brânză ar putea avea un efect similar cu rezistența la antibiotice, prin supraexpunerea bacteriilor din corpul vostru la Penicillium.

 

Cu toate acestea, tulpinile de Penicillium care sunt utilizate la fabricarea brânzeturilor sunt diferite de cele din medicament și nu au proprietăți antibiotice semnificative pentru început. În plus, oricum sunt distruse de acidul stomacului.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy