Cafeaua, băutura care încă ne uimește. Ultimele noutăți

Florina Pop / 18 iun 2020 / 08:44
Consumatori de cafea
Consumatori de cafea

Când bem cafea, substanțele din ea activează doi dintre cei 25 de receptori cu gust amar din organism, arată un studiu.

Cafeaua, una dintre cele mai populare băuturi din lume, activează doi dintre cei 25 de receptori au gustului amar, susțin cercetători de la Leibniz-Institutul pentru Biologie a Sistemelor Alimentare și Universitatea Tehnică din Munchen. E știut faptul că cafeina este cel mai cunoscut constituent al cafelei amare, dar nu e responsabilă exclusiv de gustul amar al băuturii. Cercetătorii au sesizat cinci constituenți diferiți ai cafelei amare: mozambiosidă identificată în fasolea Arabica, produsul său prăjit bengalensol și compuși cafestol, kahweol și cafeină.

”Toate concluziile noastre indică faptul că substanțele de cafea amară activează în mod specific doi dintre cei 25 de receptori cu gust amar. Știm, de asemenea, că ambele tipuri de receptori sunt prezente nu numai în celulele gustative. (…) Este interesant că multe persoane nu posedă receptorul gustului amar TAS2R43 din cauza unei variații genetice. Acest lucru ar putea explica diferențele în percepția gustului individual al cafelei”, consideră cercetătorii, într-un comunicat al Institutului german.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy