Cafeaua, efecte secundare neplăcute. Când poate face rău

Adisa Codruț |
Data publicării:
Consumatori de cafea
Consumatori de cafea

În timp ce cafeaua oferă numeroase beneficii pentru sănătate, consumul unei cantități prea mari ar putea avea și efecte secundare negative.

Aportul excesiv de cofeină poate provoca anumite probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, probleme digestive și tulburări ale somnului. 

 

Un studiu realizat pe 1.100 de persoane și publicat în decembrie 2016 în Clinical Nutrition (link direct) a descoperit că cei care beau trei sau mai multe căni de cafea pe zi aveau presiune arterială mai mare decât cei care nu beau deloc cafea. 


Consumul de cafea poate, de asemenea, să provoace probleme la nivelul stomacului. Potrivit Johns Hopkins Medicine, cofeina crește riscul de diaree - iar acesta este unul motivele pentru care cofeina este unul dintre alimentele interzise pentru persoanele care suferă de sindromul intestinului iritabil (IBS).

Pentru cei care sunt mai sensibili la cofeină, mai mult de trei căni consumate zilnic ar putea provoca senzații de amețeală sau chiar pot perturba somnul, potrivit Clinicii Mayo. Totodată, Clinica Mayo recomandă adulților sănătoși, în general, să bea mai puțin de 400 de miligrame de cofeină pe zi, ceea ce este echivalent cu patru căni de cafea. Cu toate acestea, puteți prezenta reacții adverse, cum ar fi dureri de cap, iritabilitate și tremor muscular.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel