Calculatoarele pot prezice riscul de sângerare în timpul operațiilor coronariene

Florina Pop / 23 iul 2019 / 17:15
Date  FOTO: pexels.com
Date FOTO: pexels.com

Riscul de sângerare în timpul operațiilor coronariene percutante poate fi prezis de calculatoare, susține un studiu al Universității Yale.

Calculatoare, sângerare. Cercetători de la Universitatea Yale au analizat informații din bazele de date ale Colegiului American de Cardiologie între anii 2009 și 2015 folosind o formă de Inteligență Artificială capabilă să descopere tipare și în baza datelor să facă predicții, se arată într-un comunicat al Universității Yale.

Analiza a peste 3 milioane de proceduri efectuate la spitale din Statele Unite și concluziile obținute i-au determinat pe cercetători să concluzioneze că riscul de sângerare în timpul intervențiilor coronariene percutante poate fi prezis de calculatoare. Iar aceasta, spune Harlan Krumholz, cardiolog la Yale, "ne poate permite să ne îmbunătățim capacitatea de a anticipa riscul mai bine decât abordările noastre tradiționale".

"Important, cheia este în modul în care informațiile despre pacienți sunt procesate chiar înainte de începerea analizei. În viitor, aceste tehnici ne vor permite să personalizăm estimările într-o măsură mult mai mare", a mai precizat acesta.

Studiul a fost publicat în JAMA Network Open. Poate fi consultat AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy