Calculatoarele pot prezice riscul de sângerare în timpul operațiilor coronariene

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Date  FOTO: pexels.com
Date FOTO: pexels.com

Riscul de sângerare în timpul operațiilor coronariene percutante poate fi prezis de calculatoare, susține un studiu al Universității Yale.

Calculatoare, sângerare. Cercetători de la Universitatea Yale au analizat informații din bazele de date ale Colegiului American de Cardiologie între anii 2009 și 2015 folosind o formă de Inteligență Artificială capabilă să descopere tipare și în baza datelor să facă predicții, se arată într-un comunicat al Universității Yale.

Analiza a peste 3 milioane de proceduri efectuate la spitale din Statele Unite și concluziile obținute i-au determinat pe cercetători să concluzioneze că riscul de sângerare în timpul intervențiilor coronariene percutante poate fi prezis de calculatoare. Iar aceasta, spune Harlan Krumholz, cardiolog la Yale, "ne poate permite să ne îmbunătățim capacitatea de a anticipa riscul mai bine decât abordările noastre tradiționale".

"Important, cheia este în modul în care informațiile despre pacienți sunt procesate chiar înainte de începerea analizei. În viitor, aceste tehnici ne vor permite să personalizăm estimările într-o măsură mult mai mare", a mai precizat acesta.

Studiul a fost publicat în JAMA Network Open. Poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel