Cancer pancreatic: medicamentele care ar crește rata de supraviețuire

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Cancerul pancreatic
Cancerul pancreatic

Cancerul pancreatic va ucide mai mulți oameni decât cel ovarian, mamar sau cerebral, susțin estimările Societății Americane de Cancer.

Cancer pancreatic, medicamente. Cercetători de la Universitatea Virginia de Vest, SUA, au analizat dacă o combinație nouă de medicamente pentru cancer, folfirinox, ar îmbunătăți rezultatele la pacienții cu cancer pancreatic, informează medicalxpress.com.

„Modul în care se află tumorile pancreatice sunt foarte apropiate de câteva vase importante de sânge fără de care nu putem trăi cu adevărat. Dar aici intervine chimioterapia", explică Brian Boone, chirurg oncolog și profesor asistent la Departamentul de Chirurgie al Facultății de Medicină din cadrul Universității Virginia de Vest. Potrivit acestuia, studiul a încercat să micșoreze tumoarea de pe venă și să o facă detașabilă încât să poată fi operată.

Cancer pancreatic, medicamente: 313 cazuri

Echipa lui Boone a investigat, într-o recentă meta-analiză a 24 de studii, 313 de cazuri de cancer pancreatic la pacienții care au fost tratați cu folfirinox. Au analizat ratele de supraviețuire ale pacienților și au evaluat cât de frecvent tumorile s-au diminuat suficient pentru a fi îndepărtate chirurgical.

Iar investigația a arătat că acea combinație de medicamente pentru cancer a prelungit, în medie, viața pacienților cu cancer pancreatic și a făcut posibilă intervenția chirurgicală în mai multe cazuri. Combinația de medicamente, adaugă chirurgul oncolog, „a dus la o supraviețuire mai bună și rate mai bune de rezecție".

Potrivit sursei citate, 67,8% din cazurile de cancer incluse în cercetare au răspuns suficient de bine la combinația de medicamente pentru cancer permițând tumorilor să poată fi îndepărtate complet chirurgical. Boone afirmă, citat de medicalxpress: „Din punct de vedere istoric, îndepărtarea completă a tumorii este realizată într-un număr mult mai mic de pacienți fără tratament înainte de intervenție chirurgicală și, de multe ori, necesită îndepărtarea unei porțiuni a venei".

Cancer pancreatic, medicamente: următorul pas

Cercetătorii au observat că pacienții care au luat acea combinație de medicamente pentru cancer au supraviețuit timp de 22,2 luni în general. Fără acea combinație, pacienții cu cancer pancreatic la limită tind să supraviețuiască timp de aproximativ 12 luni, susțin cercetătorii.

Brian Boone subliniază că în ciuda acestor îmbunătățiri ale tratamentului, cancerul pancreatic continuă să fie al patrulea tip periculos de cancer care ia vieți. Cercetătorii implicați în studiu nu se vor opri aici, ci spun că derulează alte studii în laboratoare, săli de perfuzare unde pacienții primesc tratament și săli de operații în care oncologii efectuează intervenții chirurgicale.

Studiul lor a fost publicat în Jurnalul Institutului National de Cancer. Poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel