Când îngrașă și când slăbește STRESUL. Prof dr Mencinicopschi: depind de ce alimente combinăm

Dana Lascu / 04 Martie 2021 / 09:06
Job  FOTO: pexels.com
Job FOTO: pexels.com

Cunoscutul nutriționist prof dr Gheorghe Mencinicopschi spune că stresul ne poate îngrășa sa ne poate slăbi, depinde de ce alegem să mâncăm și cum ne comportăm. Iată diferența: 

Stresul îngrașă atunci când, fiind cronic stresați psiho-emoțional de viața modernă trepindantă, alienantă, fără valori morale adevărate, combinăm, pentru a ne potoli acest stres, grăsimi și proteine  animale cu alimente bogate în zaharuri”, arată prof dr Gheorghe Mencinicopschi, în cartea „Crezi că știi să trăiești? Alimentația și longevitatea”. 

El spune că, practic, nu trebuie să combinăm carnea, laptele și derivatele sale și ouăle, cu produse de panificație albă, cartofi, orez alb, paste albe din grâu comun. 

Dacă stresat fiind, consumăm astfel de combinații, nivelul de insulină din organism rămâne cronic ridicat, iar organismul se blochează practic într-un mecanism de depozitare de grăsimi, ceea ce ne îngrașă. 

Pe de altă parte însă, stresul ne poate și slăbi, susține nutriționistul. 

Stresul slăbește atunci când consumăm alimente bogate în proteine de origine animală, dar fără a le asocia sau combina cu zaharuri, ci cu legume neamidonoase, ciuperci”, a scris prof dr Gheorghe Mencinicopschi 

Asta va face ca nivelul insulei în organism să rămână scăzut permanent, iar hormonul stresului, cortizolul, va fi liber să acționeze, mobilizând și arzând grăsimile din rezervele organismului, ceea ce ne va face să slăbim. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy