Cârceii, ce sunt și metode de tratament. Dr. Ana Maria Andreescu: Apar frecvent

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
carceii - FOTO: Freepik@mimpori9090
carceii - FOTO: Freepik@mimpori9090

Acestea sunt metodele rapide pentru a scăpa de cârcei. Crampele musculare nocturne pot indica un deficit de vitamine.

Crampele musculare, cunoscute în mod popular sub denumirea de "cârcei", sunt contracții musculare involuntare, adesea dureroase, care apar frecvent în timpul nopții, în special la nivelul picioarelor. Aceste crampe pot dura de la câteva secunde până la câteva minute și pot cauza disconfort semnificativ.

Cârceii, ce sunt

Dr. Ana Maria Andreescu, medic reumatolog, a explicat într-un clip postat pe TikTok ce sunt cârceii.

"Cârceii sunt crampe musculare involuntare care apar, în special, la nivelul picioarelor, la nivelul nopții, deosebit de dureroase, care pot dura de la câteva secunde până la câteva minute.

Cauzele apariției acestora sunt deficiența de calciu, magneziu și potasiu din organism, efortul intens sau temperaturile extreme. Crampele musculare apar frecvent din cauza deshidratării, așadar este important să vă hidrați foarte bine", a explicat dr. Ana Maria Andreescu, medic reumatolog, într-un clip postat pe TikTok.

Vezi și: Perimenopauza, asociată cu riscul crescut de tulburare bipolară și depresie majoră

Cârcei - FOTO: Freepik@mdabrazzak

Cârceii, tratament

Există câteva măsuri simple care pot ajuta la prevenirea și ameliorarea crampelor musculare nocturne.

"Măsurile care pot ajuta crampele musculare sunt schimbarea semnificativă a temperaturii ar putea ajuta mușchii care sunt contractați, gheață aplicată local la nivelul zonei dureroase, masajul musculaturii, Vitamina E poate preveni apariția acestor crampe musculare nocturne involuntare prin îmbunătățirea fluxului sanguin de la nivelul arterelor, consumul de alimente bogate în calciu, magneziu, potasiu.

Tratamentul medicamentos constă în relaxante muscular. Dacă nu se cunoaște cauza cârceilor, se recomandă analgezice pentru ameliorarea durerii", a mai explicat dr. Ana Maria Andreescu.

Vezi și: Degete de la picioare, neglijate după duș. Dr. Georgiana Gheba: Șterge foarte, foarte bine

Cârceii, mai frecvenți pe măsură ce îmbătrânim

Pe măsură ce îmbătrânim, riscul de a experimenta cârcei la picioare crește considerabil. Aceste contracții musculare dureroase, care apar adesea pe timp de noapte, sunt cauzate de scurtarea naturală a tendoanelor, țesuturile care leagă mușchii de oase. Femeile sunt mai predispuse la această afecțiune. Până la 60% dintre adulți și până la 40% dintre copii și adolescenți se confruntă cu aceste crampe nocturne.

Cârceii la picioare care apar în timpul nopții pot trezi persoanele afectate, făcându-le dificil să adoarmă din nou și lăsându-le cu dureri persistente. Frecvența acestor crampe variază de la persoană la persoană, putând apărea ocazional sau chiar în fiecare noapte, potrivit Cleveland Clinic.

Aceste crampe sunt deosebit de frecvente la adulții mai în vârstă. Aproximativ 33% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani experimentează cârcei nocturni cel puțin o dată la două luni, iar aproape fiecare adult peste 50 de ani va avea cârcei la picioare cel puțin o dată în viață. De asemenea, 40% dintre femeile însărcinate suferă de cârcei, probabil din cauza greutății suplimentare care solicită mușchii în această perioadă.

Statistici recente arată că aproximativ 75% dintre cazurile de cârcei la picioare apar în timpul nopții, subliniind cât de comună este această problemă, în special pentru vârstnici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel