Care este momentul ideal pentru a consuma fructe. Amalia Arhire: Atunci nu e bine să consumi deloc

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
care este momentul ideal pentru a consuma fructe - FOTO: Freepik@KamranAydinov
care este momentul ideal pentru a consuma fructe - FOTO: Freepik@KamranAydinov

Care este momentul ideal pentru a consuma fructe. Ce categorii de persoane nu ar trebui să mănânce fructele pe stomacul gol.

Care este momentul ideal pentru a consuma fructe. Consumul de fructe este o modalitate delicioasă și sănătoasă de a adăuga substanțe nutritive în organism, indiferent de momentul din zi în care le consumați.

Unele studii afirmă că a mânca de fructe după-amiaza poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate decât consumul de fructe dimineața. Altele spun altceva, susținând că cel mai bun moment este la prima oră a dimineții, cu un pahar de apă.

Vezi și: Intoxicația cu apă, mortală. Ciuhodaru, avertisment: Nu contează cât bei, ci cât de repede bei! Nu e de glumit!

Cu toate acestea, nu există nicio dovadă științifică care să sugereze că mâncatul fructelor dimineața sau după-amiaza schimbă modul în care fructele afectează sănătatea unei persoane.

Teoria din spatele consumului de fructe după-amiaza se bazează pe ideea că mâncatul unei gustări bogate în zahăr în această perioadă poate crește nivelul de zahăr din sânge și poate ”trezi” sistemul digestiv.

Cu toate acestea, toate alimentele care conțin carbohidrați cresc nivelul de zahăr din sânge, iar momentul din zi are un efect redus asupra acestui lucru. Sistemul digestiv este întotdeauna pregătit să înceapă operațiunile în orice moment al zilei.

Acestea fiind spuse, atunci când alegeți o gustare de după-amiază, fructele reprezintă o opțiune excelentă. Fructele sunt bogate în fibre și carbohidrați complecși, ceea ce înseamnă că durează mai mult timp pentru a fi digerate decât carbohidrații simpli, cum ar fi pâinea albă.

Vezi și: De ce apar vergeturile. Cum se pot trata și care sunt cele mai frecvente zone în care apar. Ce boli indică striațiile de pe corp

Acest lucru poate contribui la menținerea oamenilor sătui pentru mai mult timp și la evitarea gustărilor nesănătoase în timpul zilei, potrivit Medical News Today.

Fructele oferă, de asemenea, o gamă largă de vitamine, minerale și beneficii pentru sănătate. Consumul de fructe cu o grăsime sau o proteină sănătoasă poate oferi echilibru și o energie mai durabilă. Savurați fructele cu o mână mică de nuci sau semințe sau cu puțin avocado pentru o gustare bogată în nutrienți.

Ce spun nutriționiștii

Dr. Amalia Arhire, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care sunt categoriile de persoane care nu ar trebui să consume fructe.

”Nu există un moment ideal pentru a consuma fructe, mai degrabă există un moment când e bine să nu consumăm deloc fructe - acesta fiind după ora 18:00.

Mai ales cei care au reflux gastroesofagian sau gastrită e bine să nu manânce citrice, kiwi, guava sau mere pe stomacul gol”, a explicat dr. Amalia Arhire, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Ce boală poți avea dacă ești mereu în întârziere. Ce este orbirea timpului

De ce unele fructe nu sunt indicate în cazul persoanelor cu reflux gastroesofagian

În cazul persoanelor cu reflux acid, anumite alimente le pot agrava simptomele, cum ar fi condimentele și băuturile carbogazoase. Cei care urmează o dietă bogată în cereale integrale, fructe, legume și grăsimi sănătoase pot constata că simptomele lor se ameliorează.

Refluxul gastroesofagian este o afecțiune în care conținutul stomacului se deplasează înapoi în sus pe conducta alimentară în mod regulat. Această regurgitare este, de obicei, pe termen lung și poate duce la simptome inconfortabile, inclusiv arsuri la stomac și dureri în partea superioară a abdomenului. Severitatea afecțiunii este adesea legată de dieta și stilul de viață al unei persoane.

Unele persoane aleg să evite alimentele declanșatoare comune, cum ar fi cafeaua și ciocolata, pentru a atenua simptomele GERD. Cu toate acestea, această abordare are puține suporturi clinice, iar rezultatele variază de la o persoană la alta.

Vezi și: În ce stadiu al bolii Alzheimer pacienții nu își mai recunosc familia. Cum să procedezi în această situație

Unele alimente declanșatoare comune pot include:

- ciocolata

- mentă

- băuturi carbogazoase

- băuturi acide, cum ar fi sucul de portocale și cafeaua

- cofeină

- alimente acide, cum ar fi sosul de roșii și citricele

- alimente picante

- alcool

Persoanele cu reflux gastroesofagian pot alege să încerce să elimine fiecare tip de aliment din dieta lor pentru a vedea dacă simptomele lor se ameliorează. Dacă simptomele nu se ameliorează, ei pot încorpora din nou tipul de aliment în dieta lor.

Vezi și: Ce este regimul Foodstagram și cum poți să slăbești uitându-te la poze cu mâncare. Bilic: Provoacă efect de lehamite

În ghidurile din 2022 pentru diagnosticarea și gestionarea refluxului gastroesofagian, Colegiul American de Gastroenterologie sugerează evitarea alimentelor declanșatoare pentru a ajuta la gestionarea simptomelor. Cu toate acestea, ei afirmă, de asemenea, că există puține dovezi care să susțină această recomandare, mai notează Medical News Today.

Fructele sunt un aliment sănătos care oferă organismului multe substanțe nutritive benefice, inclusiv fibre, vitamine și minerale. Există multe mituri legate de cele mai bune momente pentru a mânca fructe, dar puține dovezi științifice care să le susțină. Nu există un moment perfect al zilei pentru a mânca fructe.

Cei mai mulți oameni pot asocia fructele cu sau fără o masă în orice moment al zilei. Cu toate acestea, oamenii își pot planifica consumul de fructe pentru a ajuta la promovarea pierderii în greutate sau pentru a reduce efectele asupra nivelului de zahăr din sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel