Ce este regimul Foodstagram și cum poți să slăbești uitându-te la poze cu mâncare. Bilic: Provoacă efect de lehamite

Monika Baciu |
Data publicării:
ce este regimul foodstagram - FOTO: Freepik
ce este regimul foodstagram - FOTO: Freepik

Ce este regimul Foodstagram și cum poți să slăbești doar privind niște poze cu mâncare.

Ce este regimul Foodstagram. Cum te ajută pozele cu mâncare să slăbești. Fotografierea mâncării pe Instagram a fost votată ca fiind unul dintre cele mai enervante obiceiuri, dar o nouă cercetare sugerează că această tendință ar putea, de fapt, să ne afecteze și apetitul.

Studiile au descoperit că privitul prea multor poze cu alimente poate face ca acestea să fie mai puțin plăcute de mâncat și chiar îi poate face pe oameni să renunțe să le mai mănânce în viitor.

Acest lucru se datorează faptului că, dacă se uită la poze cu ceea ce se află în farfurie, oamenii se pot plictisi de mâncare înainte de a lua măcar o îmbucătură.

Vezi și: Cele mai frecvente 8 boli la persoanele de peste 40 de ani

Cum funcționează regimul Foodstagram

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat pe pagina sa de Facebook, cum funcționează regimul Foodsgram.

”Regimul Foodstagram sau cum poți slăbi uitându-te la poze cu mâncare. Am pățit-o cu toții: este suficient să vezi poze cu un preparat apetisant și să-ți vină să-l mănânci, chiar dacă nu-ți este foame Vorba aceea “ochii văd, inima cere, conștiința nu și nu!”

Cea mai sigură strategie ca să stai la distanță de mâncare este să nu ai, să nu vezi, să nu miroși. Ori în ziua de azi suntem bombardați cu informații nutriționale, asaltați de reclame și poze culinare, sufocați cu oferte alimentare. Am ajuns să fim obsedați de mâncare ne umple timpul, gândurile, ochii…

Vezi și: Cât timp trebuie să fierbi carnea de porc. Cum se prepară corect. Greșeala pe care ai făcut-o până acum

Contactul cu orice tip de ecran ajunge să ne trezească apetitul pentru simplu motiv că vedem poze cu mâncare. Și știți foarte bine că mâncarea arată mai bine decât gustă, e mai bună pentru Instagram decât pentru silueta noastră.

Cum să facem să navigăm printre pozele culinare fără să dăm iama prin cămară sau prin frigider? Cercetătorii danezi propun o soluție: să privim respectiva fotografie de 30 de ori până când obosim și ne plictisim de respectivul preparat.

Studiul a fost făcut la Universitatea din Copenhaga pe mai mult de 1000 voluntari. Întrebarea de bază a fost dacă vizualizarea repetată a unui aliment poate duce la sațietate. Surpriza fost că da, putem să fim satisfăcuți fără să mâncăm, simplu fapt că ne imaginăm provoacă un răspuns fiziologic.

Vezi și: Planta care înmoaie secrețiile nazale. Este un calmant natural și reduce umflăturile

Însă atenție: în primă fază pozele cu mâncare stimulează pofta/apetitul, însă expunerea prelungită la același stimul vizual provoacă efect invers, de lehamite!

Nu-i așa că de azi o să priviți cu alți ochi fotografiile culinare? La prima vedere par irezistibile, dar haideți să ne mai uităm o dată…și încă o dată…și încă o dată…și tot așa de 30 de ori! Gata ne-am săturat, nu ne mai trebuie!! Să ajungem să ne hrănim cu ochii, asta da revelație”, a explicat dr. Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel