Carlos Alcaraz, anunțul momentului: "Am nevoie de resetare mentală". Ce presupune și cum se face resetarea

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
carlos alcaraz - FOTO: Captura@Instagram
carlos alcaraz - FOTO: Captura@Instagram

Carlos Alcaraz a vorbit despre o ”resetare mentală”, după una dintre cele mai mari surprize ale anului în tenis. Cum se face această resetare mentală și ce efecte are.

Carlos Alcaraz (2 ATP) a declarat că are nevoie de câteva zile pentru o resetare mentală înainte de Roland Garros, după ce a ieşit din zona sa de confort când a fost eliminat în turul 3 al turneului de la Roma, de Fabian Marozsan (135 ATP), cu 6-3, 7-6 (4).

”Am nevoie de câteva zile pentru o resetare mentală. Mă voi odihni un pic. Am nevoie de câteva zile pentru o resetare mentală, să fiu proaspăt pentru Roland Garros. Bineînţeles mă voi antrena. Nu este nici un secret.

Dacă vreau să am un rezultat bun la Paris, dacă vreau să ajung la Paris în formă bună, trebuie să mă antrenez. Dar nu pot face asta mai mult de trei sau patru zile la rând. Am jucat aşa de mult. Mă va ajuta cu adevărat să am câteva zile acasă, să mă antrenez şi să mă pregătesc”, a spus Carlos Alcatraz, la Roma, potrivit Eurosport.

Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, debutează pe 28 mai şi Alcaraz speră să se recupereze mental până atunci.

Carlos Alcaraz, consiliat de un psiholog

Juan Carlos Ferrero a dezvăluit de ce Carlos Alcaraz lucrează cu un psiholog. 

”Cred că este important. Un jucător tânăr ca Carlos, care lucrează cu un psiholog, doar pentru a face niște rutine pe teren sau, știți, pentru a vorbi despre ceea ce trăiește în acest moment, asta înseamnă mult, pentru a încerca să-l facă să urmeze calea care este bună și pentru a-și aminti uneori care a fost munca pe care a depus-o pentru a ajunge unde este acum. Și asta este important”, a spus Juan Carlos Ferrero, potrivit Essentially Sports.

În continuare, el a adăugat că și antrenorii contribuie la starea psihică a sportivilor. 

"Dar, desigur, antrenorii sunt și ei psihologi. Vorbim cu el în fiecare zi și vorbim despre toate aceste lucruri despre care vorbim acum și despre ce trebuie să facă, ce făcea sau ce trebuie să facă, ce trebuie să îmbunătățească. Dar, așa cum ați spus, oamenii investesc acum foarte mult în a avea o echipă mare în jur. Uneori este bine, alteori nu este bine.

Dar ceea ce cred eu, este că trebuie să fii înconjurat de oameni care îți cresc nivelul. Este foarte ușor să ai oameni care vor doar banii tăi și asta este ceva ce trebuie să rămâi preocupat de asta”, a mai spus Juan Carlos Ferrero, antrenorul lui Carlos Alcaraz.

Vezi și: Trucuri geniale pentru îngrijirea decolteului. Cum îngrijim pielea gâtului și a decolteului

Resetarea mentală, cum o puteți face

Grija pentru sănătatea dumneavoastră mentală este o parte esențială a protecției sănătății dumneavoastră generale. Și, la fel ca și în cazul altor părți ale corpului, ceea ce faceți pentru sănătatea dvs. mintală nu trebuie să fie întotdeauna schimbări semnificative - lucrurile mici se adună. Așadar, dacă aveți nevoie de o resetare mentală rapidă, iată șapte trucuri simple de sănătate de care să țineți cont.  

Râdeți cu voce tare

Poate că râsul nu este întotdeauna cel mai bun medicament, dar merită încercat.  Atunci când râzi, eliberezi stresul și tensiunea prin reducerea nivelului de cortizol - hormonul stresului - din corpul tău. În timp ce nivelul de cortizol scade, râsul ameliorează și mai mult stresul prin creșterea producției de hormoni pozitivi, cum ar fi dopamina și endorfinele. Endorfinele, analgezicele naturale pe care le produce corpul tău, reduc durerea și oferă o stare de spirit mai bună la eliberare.

Pe lângă beneficiile mentale, râsul este bun pentru sănătatea fizică, deoarece întărește sistemul imunitar și oferă un antrenament cardiovascular dacă râdeți suficient de tare, notează In Ware.

Vezi și: De ce ne începem ziua cu o cafea. Ce se întâmplă în primele 10 minute după ce ai băut cafeaua. Ce efect are asupra creierului și organismului

Practicați recunoștința

Practicarea recunoștinței este simplul act de a fi recunoscător. Potrivit diferitelor studii, faptul de a vă lua un moment pentru a practica recunoștința poate influența aspecte atât ale sănătății dvs. mentale, cât și ale sănătății fizice. Recunoștința, aprecierea și optimismul ajută la:

- Îmbunătățirea stării de spirit

- Gestionați stresul, anxietatea și depresia

- Îmbunătățirea calității somnului

- Creșterea funcției imunitare

- Reducerea riscurilor pentru sănătatea cardiovasculară

Având în vedere toate aceste beneficii, nu limitați recunoștința la câteva zile pe an, în timpul sărbătorilor; în schimb, adăugați practica recunoștinței la rutina zilnică. Unele forme ușoare includ scrierea unui jurnal despre aceasta, împărtășirea mulțumirii cu alții sau alocarea unui minut în fiecare dimineață pentru a reflecta.

Vezi și: Durere de sân. Ce este Mastalgia, de ce apare și când să te îngrijorezi. Ce înseamnă dacă te înțeapă sânul sau îl simți greu

Meditați

Meditația este o metodă populară și dovedită de susținere a bunăstării mentale prin reducerea stresului, îmbunătățirea concentrării și limpezirea minții. Meditația produce serotonină, un hormon care stabilizează starea de spirit. Dincolo de stabilizarea stării de spirit, nivelurile adecvate de serotonină sunt benefice pentru memorie și calitatea somnului, în timp ce nivelurile scăzute au fost legate de depresie.

Meditația vine în multe forme și este flexibilă în ceea ce privește adaptarea la programul dumneavoastră; începeți prin a adăuga o sesiune de meditație de 10 minute la rutina zilnică. Pentru mai mult sprijin pentru meditație, încercați să descărcați o aplicație de meditație ghidată.

Mergeți într-o aventură în natură

Este important să vă amintiți valoarea petrecerii timpului în aer liber, fie că asta înseamnă să faceți o plimbare în cartierul dvs. sau să porniți într-o aventură în munți. La fel ca și meditația, bucuria de a te bucura de natură este o altă modalitate de a-ți menține nivelul de serotonină.

Nu e de mirare că studiile au descoperit că petrecerea timpului în natură poate reduce stresul, îți poate îmbunătăți starea de spirit și îți poate reîmprospăta creierul! Desigur, este un bonus dacă poți să te bronzezi la soare în timp ce faci asta.

Găsiți spațiile verzi din apropierea dumneavoastră și adăugați mai multe vizite în programul dumneavoastră.  

Vezi și: Viața mai lungă, efect asupra morții. Cum este influențat sfârșitul vieții de vârsta înaintată

Luați-vă o pauză

Activitatea fizică vă poate susține sănătatea mentală, dar a fi activ nu se limitează la găsirea timpului pentru o alergare sau pentru sala de sport. Puteți încorpora mișcări fizice benefice în rutina dvs. în multe moduri, unul dintre acestea fiind să vă amintiți să faceți pauze pe parcursul zilei. 

Pauzele sunt esențiale pentru o zi echilibrată, fie că lucrați sau studiați, la birou sau acasă. Nu numai că riscați să suferiți leziuni ergonomice atunci când stați prea mult timp la birou, dar și faptul că vă forțați să continuați să lucrați s-ar putea să nu fie atât de eficient pe cât credeți. Luarea unei pauze vă ajută la bunăstarea mentală, atenuează oboseala, vă resetează concentrarea și vă îmbunătățește performanța.

Durata ideală a pauzei va depinde de sarcină. De exemplu, sarcinile repetitive și anumite proiecte creative beneficiază foarte mult de pauze care durează 10 minute sau mai puțin. În schimb, sarcinile solicitante din punct de vedere cognitiv necesită pauze mai lungi pentru a îmbunătăți performanța. Indiferent, o pauză scurtă este mai bună decât nicio pauză, fie că este vorba de trei minute între sarcini sau de 15 minute între întâlniri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel