Carnea roșie îmbătrânește arterele. Ce putem face

Un compus produs în intestin când mâncăm carne roșie dăunează arterelor noastre și poate juca un rol cheie în creșterea riscului de boli de inimă pe măsură ce...
Oamenii ar putea preveni îmbătrânirea arterelor prin modificări ale dietei și terapii țintite, susțin cercetători de la Universitatea din Colorado Bulder. Ei au descoperit că un compus (trimetilamină-N-oxid) produs în intestin când mâncăm carne roșie dăunează arterelor noastre și poate juca un rol cheie în creșterea riscului de boli cardiovasculare pe măsură ce înaintăm în vârstă. În plus, au găsit și o legătură între acel compus și declinul cognitiv.
”Lucrările noastre arată pentru prima dată că nu numai că acest compus afectează direct funcția arterei, ci poate ajuta și la deteriorarea sistemului cardiovascular care apare în mod natural odată cu vârsta”, susține unul dintre autorii studiului, Vienna Brunt, potrivit unui comunicat al universității citate.
Studiul, AICI.
-
Tratamentul pacienților cu Parkinson, adaptat14.07.2025, 20:48
-
Fructul care ascunde beneficii uimitoare pentru inimă și sănătate14.07.2025, 19:19
-
Tratamentul care reduce semnificativ hipertensiunea14.07.2025, 18:00
-
EXCLUSIV ThetaHealing, o punte între subconștient și vindecarea fizică14.07.2025, 16:54
-
Știrile zilei în Sănătate și Farma. Schimbări majore în sănătate14.07.2025, 16:41
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-