Mai multă carne roșie, mai mare riscul de boli cardiovasculare

Un studiu recent despre consumul de carne roșie și procesată arată că acestea cresc riscul de boli ale inimii și vaselor de sânge, dar și de moarte prematură.
Cercetătorii au descoperit că un consum mare de carne roșie și carne procesată este asociată cu un risc mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare, AVC, dar și de moarte prematură. "Consumați carne roșie și procesată cu moderație, deoarece chiar și două porții sau mai multe pe săptămână sunt asociate cu un risc crescut de boli de inimă și mortalitate", a declarat autorul principal al studiului, Norrina Allen, director al Institutului pentru Sănătate Publică și Medicină de la Universitatea Northwestern din Chicago.
Studiul a raportat că cercetătorii nu au putut spune cu certitudine că consumul de carne roșie sau carne procesată a provocat cancer, diabet de tip 2 sau boli de inimă. Însă, a arătat că oamenii care au mâncat două sau mai multe porții de carne roșie au prezentat un risc cu 3% mai mare de boli cardiace și accident vascular cerebral. În ce privește păsările de curte și bolile cardiovasculare s-a sesizat o oarece legătură, dar cercetătorii susțin că această conexiune este incoerentă și ar trebui analizată pe îndelete într-un alt studiu, potrivit webmd.
Consumul de carne de peștele și pasăre (de curte) nu a fost legate de un risc mai mare de moarte. Autorii studiului explică de ce consumul mare de carne roșie crește riscul de boli cardiovasculare: acumularea de cantități mari de grăsimi saturate și sodiu, insuficiente fructe și legume.
La cercetare au participat aproape 30.000 de adulți, moitorizați până la 30 de ani. Cercetătorii au descoperit că aceia care au mâncat doar două porții de carne procesată pe săptămână aveau un risc cu 7% mai mare de boli de inimă și accident vascular cerebral. Carnea prelucrată include carne delicioasă, hot dog, cârnați și slănină.
Studiul a fost publicat pe 3 februarie în JAMA Internal Medicine.
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.