Carne roșie, chiar trebuie să mâncăm așa multă?

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dieta paleo presupune un consum de carne roșie
Dieta paleo presupune un consum de carne roșie

Într-un editorial postat pe Harvard Health Publishing, medicul Emily Gelsomin scrie că în octombrie 2019 s-au publicat, în SUA, o serie de ghiduri controversate privind consumul de carne.

Carne roșie. Doctorul nutriționist Emily Gelsomin de la Spitalul General din Massachusetts subliniază, în editorialul său postat pe Harvard Health Publishing, că mănâncă multă carne procesată. Specialistul dezaprobă o idee din o serie de ghiduri publicate în octombrie 2019, de Annals of Internal Medicine: "Autorii ghidului au caracterizat mâncătorii de carne ca fiind oarecum incapabili de schimbări dietetice și au înfățișat beneficiile pentru reducerea aportului de carne roșie și procesată ca fiind nesemnificative. Aceste orientări contrazic studiile anterioare care leagă carnea procesată și carnea roșie de moartea precoce și un risc crescut de boală, inclusiv boli cardiovasculare (BCV) și cancer".

Potrivit doctoriței, "mesajul din ghidurile Annals a fost perplex și, uneori, prost tradus de mass-media". Aceasta a mai subliniat că "evidențierea pericolelor consumului de carne roșie și procesată trimite un mesaj negativ și lipsește contextul: mulți dintre noi, pur și simplu, nu consumăm suficiente alimente de protecție, iar consumul mai puțin de carne ar permite spațiu pentru alimentele pe care le neglijăm".

Nutriționista mai spune că aproape 90% dintre americani nu mănâncă cantitatea recomandată de legume pe zi, că adulții nu mănâncă suficiente leguminoase ca fasolea și lintea și nici nu consumă destule fructe de mare.

Emily recomandă înlocuirea unor cărnuri roșii și prelucrate cu cereale integrale, legume, proteine marine și vegetale. "A întreba câtă carne este prea multă este, poate, o întrebare greșită. Mai degrabă, ar trebui să ne întrebăm cu adevărat: de ce trebuie să mâncăm mai mult?", notează aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel