
Un studiu reconfirmă efectele benefice ale micului dejun.
În urma unei analize detaliate a obiceiurilor alimentare a peste 30.000 de adulți evidențiază că persoanele care sar regulat peste micul dejun au, în timp, o dietă generală de calitate nutritivă mai scăzută decât cei care nu obișnuiesc să sară peste micul dejun.
Cei care omit regulat micul dejun nu obțin substanțe nutritive vitale gen calciu, vitamina C și fibre - găsite în alimente care se consumă la micul dejun (cereale fortificate, fructe și lapte). O altă consecință a neluării micului dejun, au mai constatat cercetătorii, este că oamenii nu obțin cantitățile zilnice recomandate de folat, fier și vitamine A, B1, B2, B3 și D.
Studiul a arătat că acele persoane care nu au luat micul dejun au avut o dietă generală de calitate mai scăzută în comparație cu cei care iau întotdeauna micul dejun. În plus, au fost mai predispuși să ia gustări în timpul zilei și să consume cantități mai mari de zaharuri adăugate, carbohidrați și grăsimi.
Rezultatele au fost publicate online la 30 aprilie 2021, de către Proceedings of the Nutrition Society, potrivit Harvard Medical School.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-