Cât de mult contează micul dejun pentru cei mici. Efectele se văd la maturitate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mic dejun energizant
Mic dejun energizant

Un studiu reconfirmă efectele benefice ale micului dejun.

În urma unei analize detaliate a obiceiurilor alimentare a peste 30.000 de adulți evidențiază că persoanele care sar regulat peste micul dejun au, în timp, o dietă generală de calitate nutritivă mai scăzută decât cei care nu obișnuiesc să sară peste micul dejun.

Cei care omit regulat micul dejun nu obțin substanțe nutritive vitale gen calciu, vitamina C și fibre - găsite în alimente care se consumă la micul dejun (cereale fortificate, fructe și lapte). O altă consecință a neluării micului dejun, au mai constatat cercetătorii, este că oamenii nu obțin cantitățile zilnice recomandate de folat, fier și vitamine A, B1, B2, B3 și D.

Studiul a arătat că acele persoane care nu au luat micul dejun au avut o dietă generală de calitate mai scăzută în comparație cu cei care iau întotdeauna micul dejun. În plus, au fost mai predispuși să ia gustări în timpul zilei și să consume cantități mai mari de zaharuri adăugate, carbohidrați și grăsimi.

Rezultatele au fost publicate online la 30 aprilie 2021, de către Proceedings of the Nutrition Society, potrivit Harvard Medical School.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel