Cât trebuie să mergi pe jos, zilnic, ca să slăbești. 6 beneficii ale acestui tip de mișcare

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Sport
Sport

Cori Grămescu recomandă oamenilor să meargă pe jos zilnic. Aceasta amintește beneficiile acestui tip de mișcare.

Ar fi bine ca mersul pe jos să facă parte din rutina zilnică. Cori Grămescu îi sfătuiește pe oameni să scape de gândurile negative, să stea departe de ecrane și să se plimbe pe jos, să se reconecteze cu natura.

”Mersul pe jos intră în categoria activităților fizice cu impact redus și poate fi introdus cu ușurință în rutina voastră zilnică. Pe lângă faptul că arde caloriile și te poate ajuta să slăbești/menții greutatea dacă mergi 30 de minute, în ritm alert, în fiecare zi, mersul pe jos te ajută

* Să te conectezi cu natura. Lucrăm mult, stăm la birou și în mașină, în fața calculatorului, în ședințe și așa ne epuizăm energia, iar unul dintre cele mai simple moduri, și cel mai la îndemână, prin care-ți poți reduce nivelul de stres este să petreci timp afară, astfel îți îmbunătățeșți considerabil starea de bine.

* Alegerea de a te mișca este un act de iubire de sine. Iubirea de sine se poate manifesta în multe moduri, de la modul în care te aranjezi, modul în care alegi să mănânci, la modul în care ai grijă de fizicul tău și ceea ce faci pentru a te dezvolta profesional sau personal.

* Vitamina D este produsă în mod natural de organism când pielea este expusă la soare, având un rol important în organismul nostru (asigură o funcție neuromusculară normală, contribuie la buna funcționare a tiroidei, stimulează activitatea sistemului imunitar ș.a.m.d)

* Scapi de gândurile ‘negative’. Atunci când ai o problemă cel mai simplu mod de a gestiona o situație este să găseșți altceva pe care să te concentrezi și care să te ajute să îți iei mintea de la ce te preocupă. În loc să îți lași mintea să zburde aiurea mai bine mergi la o plimbare și la final vei reuși să vezi lucrurile obiectiv.

* Te miști într-un mod plăcut. Îl poate face oricine, indiferent de condiția fizică, nu este un antrenament special, nu necesită echipament și nu trebuie să plătești pentru asta, iar la final nu vei fi epuizat, din contră, vei avea mai multă energie și o stare de bine.

* Stai departe de ecrane. Telefonul a devenit cel mai bun 'prieten' al nostru, pentru că înlocuit multe alte device-uri, de ex. aparatul foto, lucrăm pe telefon, ascultăm muzică pe telefon și avem multe aplicații menite să ne ușureze viața, însă mișcarea poate fi o activitate principală care poate înlocui expunerea îndelungată la ecrane și de a profita de timpul petrecut cu noi pentru a ne observa și a ne cunoaște mai bine”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel