Caviarul, o delicatesă a frumuseții. Ce beneficii are pentru sănătate

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Caviarul, o delicatesă a mesei festive și a frumuseții. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers
Caviarul, o delicatesă a mesei festive și a frumuseții. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers

Caviarul este o delicatesă, o hrană dietetică sau un produs bun pentru frumusețe? S-au spus multe despre acest produs misterios, care are un trecut bogat.

În ultimii ani, interesul pentru caviar a crescut. Acesta este o sursă de substanțe naturale și ușor digerabile, care pot fi folosite în cosmetologie.

Caviarul, atât negru, cât și roșu, poate fi numit un produs legendar, dar, din punct de vedere istoric, a devenit o adevărată delicatesă și un indicator al luxului. 

Caviarul în trecut a fost doar un produs alimentar pentru pescarii ruși. Unele popoare nordice îl consumau în loc de pâine. Caviarul roșu uscat era luat în drumeții, deoarece acest produs dădea o lungă senzație de sațietate.

Spirulina, superalimentul care conține mii de vitamine și microelemente: Beneficii și utilizări

Câteva secole mai târziu, caviarul negru a început să fie servit la masa regală. În timpul domniei lui Ivan cel Groaznic, caviarul, fiert în oțet sau lapte de mac, era prezent la toate mesele festive.

Pescarii furnizau curții regale 1500 de sturioni pe an! Mai târziu, în timpul domniei lui  Petru I, în Astrakhan a fost creată o crescătorie specială pentru pește. Practic, caviarul era fiert cu terci, prăjit sau uscat. Sărarea caviarului a început abia în secolul al XIX-lea.

Producătorii ruși de caviar de la începutul secolului trecut cumpărau  cantități mari de caviar roșu crud de la pescarii japonezi. Somonul sărat era o mâncare tradițională și ieftină pentru majoritatea japonezilor, dar caviarul nu era consumat.

 
11 superalimente care stimulează imunitatea. Lista completă

Până la urmă, japonezii au învățat cum să săreze caviarul. Rezultatul a fost un adevărat caviar granulat, obținut după ce a fost pus la macerat într-o soluție puternică de apă și sare.

Caviarul roșu este obținut din icrele de somon. Caviarul negru se obține din icre de  beluga și sturion. Caviarul de sturion este o delicatesă extrem de rară și costisitoare. În mod tradițional, caviarul negru este asociat cu bucătăria și clătitele rusești.

Caviarul conține multe proteine. Aproximativ 30% sunt aproape complet absorbite de organism, ceea ce este rar pentru un produs de origine animală. În caviar se găsesc și aminoacizi, sodiu, potasiu, magneziu, fosfor, fier, vitaminele A, D, E, F, acizi grași saturați omega-3.

Acizii omega-3 îmbunătățesc activitatea creierului, cresc imunitatea, reduc sensibilitatea organismului la alergeni, reduc probabilitatea bolilor cardiovasculare, deoarece reduc riscul apariției cheagurilor de sânge și ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în vasele mici.

Nouă alimente au calorii negative: include-le în dieta ta

Relativ recent, producătorii din industria cosmetică au decis să folosească proprietățile nutriționale ale caviarului, atât negru, cât și roșu, ca parte a produselor cosmetice. Extractele de caviar, obținute într-un mod tehnologic complex, au un efect hrănitor și de întinerire asupra pielii mature! De fapt, cosmeticele pe bază de caviar sunt recomandate femeilor peste 35 de ani pentru îngrijirea complexă a pielii. Din păcate, aceste produse cosmetice pe bază de caviar sunt destul de scumpe.

Producătorul de produse cosmetice trebuie să indice din ce sursă se obține caviarul, dacă este furnizat producătorilor de cosmetice din Marea Caspică, din Iran, din Kamchatka sau cultivat în pepiniere speciale.

Stimulează colagenul cu cinci produse naturale: pielea ta va fi tânără și luminoasă

Este greu de spus cât de puternic și de pronunțat este efectul de întinerire al acestui produs cosmetic asupra pielii în comparație cu alte componente, deoarece nu există studii clinice în această direcție.

Și este necesar dă dai un pumn de bani pe astfel de componente scumpe și rare pentru întinerirea pielii? La urma urmei, există sute de ingrediente active pentru cosmetice, care pot fi obținute la costuri mai mici, iar eficiența lor este destul de mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel