Stimulează colagenul cu cinci produse naturale: pielea ta va fi tânără și luminoasă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Stimulează colagenul - Foto: Freepick @fabrikasimf
Stimulează colagenul - Foto: Freepick @fabrikasimf

Stimulează colagenul din organism consumând unele alimente care vor reda elasticitatea pielii.

O parte semnificativă a sănătății noastre depinde de nivelul de colagen din organism: de la sănătatea articulațiilor și a vaselor de sânge până la elasticitatea pielii și la manifestările celulitei.

Gradul de absorbție a colagenului din alimentele bogate în acesta este discutabil și nu a fost dovedit științific. Dar există dovezi că unele alimente cresc producția de colagen de către organism.

Ce este colagenul?

Colagenul este cea mai abundentă proteină din organism. Este prezent în tendoane, ligamente, piele și în multe alte  locuri. Colagenul ajută diferitele părți ale corpului  să se conecteze între ele și este esențial pentru rezistența structurii osoase. Când cantitatea de colagen este normală, celulele capătă un aspect puternic și tineresc.

Mâinile uscate, cauze și tratament. De ce simți că te strânge pielea după ce ai spălat vasele. Amestecă iaurt cu miere și ulei de măsline și pielea va redeveni hidratată

Elastina este un alt tip de proteine ​​din organism. Aceasta se găsește în părți ale corpului care se contractă, cum ar fi arterele și plămânii. Elastina are o caracteristică remarcabilă și anume are capacitatea de a-și menține forma inițială.

Aceste proteine, elastina si colagenul, se găsesc în piele. Lucrează în perechi pentru a da pielii textură și formă. Pielea cu niveluri sănătoase de colagen și elastină nu doar că arată mai tânără, ci va fi mai fermă.

Stimularea producției de colagen provoacă un efect de domino. Cu cât ai mai mult colagen, cu atât corpul tău este mai capabil să o producă și să o mențină. Află cum poți susține în mod natural producția de colagen în corp.

Aloe vera. Gelul de aloe vera a fost folosit pentru vindecarea și calmarea rănilor. Motivul pentru care acest gel tratează tăieturile și arsurile se datorează faptului aloe vera crește producția de colagen atunci când este administrată local sau pe cale orală. Această proprietate de stimulare a creșterii celulare poate ajuta la creșterea producției de colagen în piele. Aloe vera poate fi aplicat direct pe piele în formă pură sau sub formă de produse cosmetice. 

Vitaminele și mineralele, necesare pentru unghii sănătoase și frumoase

Alimente bogate în vitamina C. Vitamina C este esențială pentru sinteza acidului hialuronic. Acidul hialuronic accelerează timpul de recuperare a țesuturilor și celulelor și ameliorează durerile articulare. Fără un nivel adecvat de vitamina C, organismul nostru nu va putea beneficia pe deplin de produsele care conțin acid hialuronic.

Acidul hialuronic poate ajuta la creșterea producției de colagen în corpul uman. Acidul hialuronic se găsește în mod natural în organism, dar producția scade odată cu vârsta. Consumul de alimente bogate în vitamina C și aminoacizi poate crește nivelul de acid hialuronic și colagen din organism, care sunt atât de importante pentru frumusețea pielii. Alimente precum portocalele, kiwi, fructele de pădure, ardeii, varza, varza de Bruxelles, broccoli sunt bogate în vitamina C. Acidul hialuronic concentrat poate fi cumpărat de la farmacie.

Mai multe obiceiuri accelerează îmbătrânirea. Renunță chiar acum la ele

Ginseng. Efectele anti-îmbătrânire ale ginsengului asiatic sunt bine documentate. Ginsengul se absoarbe în piele fără a provoca efectele secundare și ajută pielea să-și păstreze forma inițială. De asemenea, s-a descoperit că promovează creșterea colagenului. Studiile au demonstrat capacitatea ginseng-ului de a proteja pielea de razele UV. Antioxidanții care intră în sânge atunci când consumi ginseng sau bei un ceai care conține ginseng pot proteja celulele sănătoase și ajută ajută pielea să arate tânără și strălucitoare pentru mai mult timp.

Coriandru. Coriandrul este o plantă folosită pe scară largă în bucătărie. Conține vitamina C, care a este responsabilă de creșterea producției de colagen.Coriandrul conține, de asemenea, acid linolenic, care s-a dovedit a fi un factor puternic anti-îmbătrânire pentru piele. Acidul linolenic conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi din sânge care distrug celulele sănătoase ale pielii. Extractul de coriandru poate fi achiziționat și luat pe cale orală ca agent detoxifiant.

Frecați-vă părul cu folie de aluminiu. Acest truc ingenios face minuni

Alge. Ingredientele marine din plante devin din ce în ce mai populare pentru tratamentele de înfrumusețare. Acest lucru se datorează faptului că cele mai multe daune ale pielii sunt cauzate de oxidare, de expunerea la diferiți poluanți și la substanțe toxice care pot afecta creșterea celulelor. Algele previn oxidarea pielii, menținând, în același timp, elasticitatea și nivelul de colagen. Algele pot fi cumpărate din majoritatea magazinelor naturiste sub formă de suplimente orale. Măștile de față, care conțin alge, sunt și ele utile.

O rețetă eficientă cu iaurt și lămâie pentru estomparea ridurilor faciale, dezvăluită de actrița Priyanka Chopra

Pielea sănătoasă este un bun indicator al modului în care se simte corpul tău. Nu există nicio modalitate de a inversa complet semnele îmbătrânirii. Este mult mai ușor să-ți protejezi pielea când este sănătoasă, decât să încerci să o repari mai târziu. Creșterea nivelului de colagen într-un mod natural  îmbunătățește nu numai aspectul, ci și sănătatea în general: a oaselor, a articulațiilor, a vaselor de sânge, a inimii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel