Ce alimente să mănânci ca să te poți concentra

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pește, dietă
Pește, dietă

Ginseng, pește, fructe de pădure sau cofeină? Dacă iei în considerare toate sfaturile, ai crede că acestea sunt bune la orice, funcție a creierului, inclusiv puterea de a concentra sau memorie. Dar funcționează cu adevărat? Experții de a WebMd.com au alcătuit o listă cu alimente dovedite științific că au efecte benefice. Iată care sunt acestea.

Nu putem nega că pe măsură ce îmbătrânim, organismul se degradează. Vestea bună este că ne putem îmbunătăți șansele de a avea un creier sănătos cât mai mult timp, dacă adăugăm în meniul anumite alimente și băuturi. Iată care sunt alimentele care îmbunătățesc concentrarea:

Cofeina vă ține alert

Nu există un aliment magic care să stimuleze IQ-ul sau care să vă facă mai inteligenți - dar anumite substanțe, cum ar fi cofeina, vă pot energiza și vă pot ajuta să vă concentrați. Găsită în cafea și ciocolată, cofeina vă dă acel impuls de care aveți nevoie, deși efectele sunt pe termen scurt. Și mai mult este adesea mai puțin: exagerați cu cofeina și veți fi nervos și vă veți simți inconfortabil.

Micul dejun trebuie să vă alimenteze creierul

A fost tentat să săriți peste micul dejun? Studiile au arătat că prima masă a zilei poate îmbunătăți memoria și atenția pe termen scurt. Elevii care mănâncă dimineața tind să aibă performanțe mai bune decât cei care nu o fac. Alimentele aflate în fruntea listei sunt cerealele integrale cu conținut ridicat de fibre, produsele lactate și fructele. Doar nu mâncați prea mult; cercetătorii au descoperit, de asemenea, că micul dejun puternic caloric pare să împiedice concentrarea.

Peștele este cu adevărat alimentul creierului

O sursa de proteine care dă un stimulent serios este peștele bogat în acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea creierului. Aceste grăsimi sănătoase au o putere uimitoare: o dietă cu niveluri mai ridicate a fost legată de scăderea riscului de demență și de accident vascular cerebral, dar și de declinul mental mai lent. În plus, ei pot juca un rol vital în îmbunătățirea memoriei, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Ar trebuie să mâncăm două porții de pește pe săptămână. Bune sunt și fructele de mare. 

Doză zilnică de nuci și ciocolată

Nucile și sâmburii sunt surse bune de vitamina E antioxidantă, care a fost legată, de unele studii, un declin cognitivului mai scăzut pe măsură ce îmbătrâniți. Ciocolata neagră are și alte proprietăți antioxidante puternice și contine stimulente naturale precum cofeina, care pot spori concentrarea.

Bucurați-vă de o jumătate de ceașcă de nuci și un pătrățel-două de ciocolată neagră zilnic, pentru a obține toate beneficiile de care aveți nevoie cu un minim de exces de calorii, grăsimi sau zahăr.

Avocado și cereale integrale

Fiecare organ din organism depinde de fluxul sanguin, în special de inimă și de creier. O dietă bogată în cereale integrale și avocado poate reduce riscul bolilor de inimă și ține colesterolul rău scăzut, ceea ce îmbunătățește fluxul de sânge, oferind combustibil de calitate celulelor creierului.

Afinele sunt super nutritive

Cercetările efectuate pe animale arată că afinele pot ajuta la protejarea creierului de daunele cauzate de radicalii liberi și pot reduce efectele bolilor Alzheimer sau ale demenței. Studiile arată, de asemenea, că dietele bogate în afine au îmbunătățit atât funcția de învățare, cât și funcția musculară a șobolanilor în vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel