Ce este sarea kosher. Cu ce diferă față de celelalte tipuri de sare și care sunt beneficiile
Sarea kosher este un tip de sare cu o dimensiune mare a cristalelor. Există, însă, o diferență majoră între sarea kosher și celelalte tipuri de sare.
Sarea kosher este fabricată numai din clorură de sodiu și, de obicei, nu conține aditivi sau iod. Este mai puțin densă decât sarea de masă și este adesea folosită la gătit, deoarece boabele mai mari sunt ușor de manipulat.
Datorită versatilității sale, gustului unic și texturii grosiere, sarea kosher este un ingredient comun în dulapurile de bucătărie din întreaga lume.
În ciuda popularității sale și a disponibilității pe scară largă, mulți oameni nu sunt siguri ce este sarea kosher și cum se compară cu alte tipuri de sare, inclusiv sarea de mare, sarea de Himalaya și sarea de masă.
Ce este sarea kosher
Sarea kosher este un tip de sare cu boabe mari și grosiere, extrasă din depozite de sare. Este numită "kosher" deoarece dimensiunea mare a boabelor sale o face potrivită pentru procesul care implică îndepărtarea sângelui din carne sau păsări de curte înainte de preparare.
Uneori este preferată altor tipuri de sare pentru gătit datorită dimensiunii mai mari a cristalelor, care fac ușor de presărat peste alimente. Spre deosebire de alte tipuri de sare, sarea kosher este fabricată numai din clorură de sodiu și, de obicei, nu conține aditivi sau iod.
Cântărește mai puțin decât sarea de masă și, prin urmare, nu ar trebui să fie înlocuită într-un raport de 1 la 1 în rețete.
Sarea kosher, beneficii
Sarea kosher este adesea preferată pentru gătit datorită boabelor sale mari, ușor de manipulat și presărat peste mâncăruri. Unii oameni preferă să o folosească în locul altor tipuri de sare, cum ar fi sarea de masă, pentru că este mai puțin rafinată și, de obicei, nu conține aditivi precum agenți antiaglomeranți sau iod.
Deoarece nu este îmbogățită cu iod și nu conține oligoelemente, mulți preferă, de asemenea, aroma sa pură și lipsa gustului rezidual. Este, de asemenea, incredibil de versatilă și se poate utiliza în multe moduri culinare, inclusiv pentru condimentarea mâncărurilor, tratarea sau afumarea cărnii, precum și murarea sau saramurarea alimentelor.
În plus, ca și alte tipuri de sare, este o sursă bună de sodiu. Deși unele persoane trebuie să își monitorizeze îndeaproape aportul de sodiu, acest mineral joacă un rol esențial în funcționarea nervilor și a mușchilor și în menținerea echilibrului fluidelor din organism, potrivit Healthline.
Vezi și: Obiectul care îți provoacă dureri cronice. Este folosit zilnic în mod greșit
Diferențe de gust
În ceea ce privește gustul, sarea kosher diferă ușor de alte tipuri de sare. Deoarece este făcută numai din clorură de sodiu și nu este iodată, are de obicei o aromă pură și curată. Unii oameni pot găsi că sarea care conține iod, cum ar fi sarea de masă iodată, tinde să aibă un gust ușor amar.
Alte impurități, cum ar fi oligoelementele, pot afecta, de asemenea, gustul și aspectul anumitor tipuri de sare, inclusiv sarea de Himalaya și sarea de mare. Cu toate acestea, deși pot exista variații minore, orice diferențe de gust sunt nesemnificative, mai ales dacă utilizați cantități mici sau o dizolvați în mâncare în timpul gătitului.
Conținutul de minerale
Spre deosebire de alte tipuri de sare, sarea kosher este alcătuită exclusiv din clorură de sodiu și, de obicei, nu conține oligoelemente, iod sau agenți antiaglomeranți sau antiaglomeranți.
În schimb, sarea de masă iodată este îmbogățită cu iod, un mineral esențial care joacă un rol cheie în sănătatea tiroidei și în producția de hormoni. Unele tipuri de sare, cum ar fi sarea de Himalaya și sarea de mare, conțin, de asemenea, cantități mici de minerale precum potasiu, magneziu, fier și calciu.
Care tip de sare este mai sănătoasă
Deși anumite varietăți de sare pot diferi ușor în ceea ce privește gustul, aspectul, textura și conținutul de minerale, fiecare tip are un efect similar asupra sănătății dumneavoastră.
Acestea fiind spuse, poate ar fi bine să optați pentru sarea iodată dacă nu consumați în mod regulat alimente bogate în iod, cum ar fi peștele sau produsele lactate.
Deficitul de iod este comun în multe părți ale lumii și poate avea un efect grav asupra sănătății. De exemplu, un consum prea mic de iod poate provoca gușă, hipotiroidism și anomalii neurologice la sugari și copii.
-
Primul semn că intestinul tău este iritat28.12.2025, 15:39
-
Câte grade trebuie să avem iarna în casă?28.12.2025, 13:04
-
6 alimente grase surprinzător de sănătoase28.12.2025, 11:36
-
-
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
