Ce este sarea kosher. Cu ce diferă față de celelalte tipuri de sare și care sunt beneficiile

Monika Baciu |
Data publicării:
sarea kosher - FOTO: Freepik@jcomp
sarea kosher - FOTO: Freepik@jcomp

Sarea kosher este un tip de sare cu o dimensiune mare a cristalelor. Există, însă, o diferență majoră între sarea kosher și celelalte tipuri de sare.

Sarea kosher este fabricată numai din clorură de sodiu și, de obicei, nu conține aditivi sau iod. Este mai puțin densă decât sarea de masă și este adesea folosită la gătit, deoarece boabele mai mari sunt ușor de manipulat.

Datorită versatilității sale, gustului unic și texturii grosiere, sarea kosher este un ingredient comun în dulapurile de bucătărie din întreaga lume.

În ciuda popularității sale și a disponibilității pe scară largă, mulți oameni nu sunt siguri ce este sarea kosher și cum se compară cu alte tipuri de sare, inclusiv sarea de mare, sarea de Himalaya și sarea de masă.

Ce este sarea kosher

Sarea kosher este un tip de sare cu boabe mari și grosiere, extrasă din depozite de sare.  Este numită "kosher" deoarece dimensiunea mare a boabelor sale o face potrivită pentru procesul care implică îndepărtarea sângelui din carne sau păsări de curte înainte de preparare.

Uneori este preferată altor tipuri de sare pentru gătit datorită dimensiunii mai mari a cristalelor, care fac ușor de presărat peste alimente. Spre deosebire de alte tipuri de sare, sarea kosher este fabricată numai din clorură de sodiu și, de obicei, nu conține aditivi sau iod.

Cântărește mai puțin decât sarea de masă și, prin urmare, nu ar trebui să fie înlocuită într-un raport de 1 la 1 în rețete.

Vezi și: 7 obiceiuri care cresc riscul de AVC. Medic: Dacă ați lua o baghetă magică și ați agita-o, ar fi cu 60% mai puține accidente vasculare cerebrale. Este ucigașul tăcut

Sarea kosher, beneficii

Sarea kosher este adesea preferată pentru gătit datorită boabelor sale mari, ușor de manipulat și presărat peste mâncăruri. Unii oameni preferă să o folosească în locul altor tipuri de sare, cum ar fi sarea de masă, pentru că este mai puțin rafinată și, de obicei, nu conține aditivi precum agenți antiaglomeranți sau iod.

Deoarece nu este îmbogățită cu iod și nu conține oligoelemente, mulți preferă, de asemenea, aroma sa pură și lipsa gustului rezidual. Este, de asemenea, incredibil de versatilă și se poate utiliza în multe moduri culinare, inclusiv pentru condimentarea mâncărurilor, tratarea sau afumarea cărnii, precum și murarea sau saramurarea alimentelor.

În plus, ca și alte tipuri de sare, este o sursă bună de sodiu. Deși unele persoane trebuie să își monitorizeze îndeaproape aportul de sodiu, acest mineral joacă un rol esențial în funcționarea nervilor și a mușchilor și în menținerea echilibrului fluidelor din organism, potrivit Healthline.

Vezi și: Obiectul care îți provoacă dureri cronice. Este folosit zilnic în mod greșit

Diferențe de gust

În ceea ce privește gustul, sarea kosher diferă ușor de alte tipuri de sare. Deoarece este făcută numai din clorură de sodiu și nu este iodată, are de obicei o aromă pură și curată. Unii oameni pot găsi că sarea care conține iod, cum ar fi sarea de masă iodată, tinde să aibă un gust ușor amar.

Alte impurități, cum ar fi oligoelementele, pot afecta, de asemenea, gustul și aspectul anumitor tipuri de sare, inclusiv sarea de Himalaya și sarea de mare. Cu toate acestea, deși pot exista variații minore, orice diferențe de gust sunt nesemnificative, mai ales dacă utilizați cantități mici sau o dizolvați în mâncare în timpul gătitului.

Conținutul de minerale

Spre deosebire de alte tipuri de sare, sarea kosher este alcătuită exclusiv din clorură de sodiu și, de obicei, nu conține oligoelemente, iod sau agenți antiaglomeranți sau antiaglomeranți.

În schimb, sarea de masă iodată este îmbogățită cu iod, un mineral esențial care joacă un rol cheie în sănătatea tiroidei și în producția de hormoni. Unele tipuri de sare, cum ar fi sarea de Himalaya și sarea de mare, conțin, de asemenea, cantități mici de minerale precum potasiu, magneziu, fier și calciu.

Vezi și: Condimentul care îți ia durerea de stomac. Reduce acidul gastric și este mai eficient decât medicamentele

Care tip de sare este mai sănătoasă

Deși anumite varietăți de sare pot diferi ușor în ceea ce privește gustul, aspectul, textura și conținutul de minerale, fiecare tip are un efect similar asupra sănătății dumneavoastră.

Acestea fiind spuse, poate ar fi bine să optați pentru sarea iodată dacă nu consumați în mod regulat alimente bogate în iod, cum ar fi peștele sau produsele lactate.

Deficitul de iod este comun în multe părți ale lumii și poate avea un efect grav asupra sănătății. De exemplu, un consum prea mic de iod poate provoca gușă, hipotiroidism și anomalii neurologice la sugari și copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel