Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Nutriționistul Alexandru Călugăru a explicat care este legătura dintre cafea și pofta de mâncare, dar a spus și câtă cafea și de care tip trebuie să bei ca să...
Alexandru Călugăru, nutriționist și antrenor de fitness, a epxlicat pentru Spectacola.ro ce legătură există între cafea și pofta de mâncare.
„Cafeaua scade apetitul și îmbunătățește capacitățile fizice și psihice, te ajută să devii mai vigilent și mai energic, însă, există studii care arată că trebuie să consumi cafea decofeinizată dacă vrei într-adevăr să slăbești.
Atunci când vrei să slăbești, conform mai multor studii și a mai multor cercetători, cel mai indicat este să consumi ceai verde. Trebuie menționat și faptul că fiecare persoană metabolizează cafeaua diferit, aceasta modificând hormonii si neurotransmițătorii (cortizolul și insulina). Astfel, avem și răspunsul la întrebarea de ce cafeaua dă energie anumitor persoane și altora nu.
Bineînțeles că asta depinde și de alte detalii cum ar fi vârsta, momentul zilei și cantitatea de cafea consumată.
Datorită faptului că hormonii influențează senzația de sațietate și pofta de mâncare în unele momente ale zilei îți este foame iar în altele nu, de exemplu, bărbații au tendință să consume mai multa mâncare în perioadele tensionate sau de stres iar femeile atunci când le este foame sau în timpul menstruației”, a dezvăluit Alexandru Călugăru.
Potolește sau nu cafeaua pofta de mâncare și în ce condiții poți să o adaugi la dietă, aflați pe Spectacola.ro.
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.