Ce putem să ciugulim înainte de culcare? Idei de gustări cu puține calorii

Adisa Codruț |
Data publicării:

Să ai un stil de viață sănătos nu este atât de ușor precum poate părea. Tentații culinare există la tot pasul, mai ales vara, când suntem în concediu și o lăsăm mai "moale" cu dieta. 

În situațiile în care ne este o foame de lup, seara, înainte de culcare, nutriționistul Cori Grămescu propune 5 idei de gustări sănătoase, care nu îngrașă. 

"Am câteva sugestii de alimente pe care să le „crănțăni” înainte să spui noapte bună și să stingi lumina, pentru că sunt ușoare și au puține calorii, sub 150:

1. o cană cu iaurt grecesc;

2. măr feliat cu două lingurițe de unt de arahide;

3. morcovi;

4. o banană;

5. două felii de curcan.", sunt recomandările nutriționistului Cori Grămescu.

Gustări sănătoase pentru întreaga zi

 

Pentru o bună funcționare a organismului, este esențial să mâncăm o paletă întreagă de alimente ce conțin numeroase vitamine și minerale. În afară de cele trei mese principale, și gustările joacă un rol important. Consumul de alimente nutritive și sănătoase pe tot parcursul zilei ajută la menținerea nivelului de energie. Mâncând ceva sănătos din când în când ne împiedică să facem alegeri culinare bogate în calorii. În schimb, putem alege una sau mai multe variante de gustări:

1. Salată de năut

Amestecă 200 g de năut fiert, ardei gras tocat, roșii și ceapă tocate și castraveți tăiați rondele într-un castron. Condimentează cu suc de lămâie, sare și piper. La final, presară niște usturoi ras deasupra.

2. Sandwich cu ouă

Prăjește două felii de pâine și fierbe două ouă. Într-un castron, zdrobește ouăle fierte și amestecă-le cu puțin unt, sare și piper. Pune acest amestec pe pâine lipește cele două felii. 

3. Tacos

Adaugă în lipie niște porumb, fasole neagră, felii de avocado, roșii tocate, ceapă și pătrunjel tocat. Condimentează cu puțin chimen, suc de lămâie, sare și piper negru. 

4. Sandwich cu salată de varză

Amestecă 100 g varză crudă mărunțită și 100 g morcov ras, adaugă 2 linguri de maioneză și 2 linguri de ketchup de roșii, împreună cu sare și piper. Amestecă bine. Gătește ușor feliile de pâine în ulei de măsline pe fiecare parte și pune acest amestec între cele două felii de pâine. Ornează cu niște brânză rasă.

5. Quesadilla

Presară 2 linguri de brânză și niște busuioc pe o lipie. Adaugă legume la alegere, cum ar fi ardei grași și ceapă, împreună cu niște ketchup de roșii și împăturește-o. Pune Quesadilla în tigaie pentru două minute și servește fierbinte.

6. Pâine prăjită cu avocado

Prăjește 2 felii de pâine. Separat, într-un castron, amestecă niște avocado curățat, coriandru tocat și suc de lămâie. Condimentează cu sare și piper. Întinde compoziția pe fiecare felie și ornează cu un ou fiert tăiat pe jumătate. 

7. Compot de fructe

Amestecă 500 de grame de fructe (la alegere), o jumătate de cană de suc de portocale, 6 cuișoare și 2 boabe de piper negru într-un castron. Bagă la cuptorul cu microunde timp de 3 minute. Odată ce se răcește, transferă compotul într-un pahar și adaugă niște iaurt deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel