Ce să mănânci înainte de masă. Taie pofta de mâncare și ține de foame

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fructe
Fructe

Nutriționistul britanic Rob Hobson vorbește de un mic truc culinar care taie pofta de mâncare înainte de masă și ține și de foame.

Experții susțin că mâncarea unui măr înainte de masă ar putea fi cheia pentru un apetit mai scăzut.

"Consumul unui măr înainte de masă va contribui la creșterea conținutului total de fibre din acea masă și vă va ajuta să vă simțiți sătul și satisfăcut pentru mai mult timp”. "Este și foarte ușor. Este suficient să luați un măr proaspăt în timp ce pregătiți o masă, iar apoi nu numai că veți beneficia de o probabilitate mai mică de a mânca la fel de mult din acea masă, dar veți beneficia și de flavonoidele și fibrele sănătoase ale merelor, care pot ajuta la arderea grăsimii de pe burtă și la promovarea sățietății”, spune nutriționistul britanic Rob Hobson.

Afirmațiile lui Hobson sunt susținute de un studiu din revista Nutrition Reviews a constatat că o creștere a fibrelor alimentare se corelează cu o scădere a aportului de energie, ajutând la  pierderea în greutate. De asemenea, s-a constatat că un măr este mai sățios decât un baton de ciocolată, potrivit European Journal of Clinical Nutrition. Acest aperitiv sățios va ajuta la promovarea bacteriilor bune din intestin, în timp ce merele conțin, de asemenea, catehină, care este un antioxidant natural. Antioxidanții sunt populari în domeniul nutrițional, dar dacă ceva are "antioxidanți" în el, se crede că previne sau încetinește deteriorarea celulelor.

Hobson, care promovează mișcarea alături de organizația British Apples & Pears, adaugă: "merele sunt bogate în compuși de polifenoli care acționează ca antioxidanți, ajutând la protejarea organismului împotriva daunelor cauzate de excesul de radicali liberi și reducând inflamațiile din organism. "Consumul unui măr înainte de masă poate contribui la creșterea conținutului global de antioxidanți al mesei, ceea ce face ca merele să fie un supliment sănătos pentru o alimentație sănătoasă." 

Mai multe puteți citi pe  Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel