Ce se întâmplă când bei bere. Modificarea URIAȘĂ pe care o provoacă în corp

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
bere - FOTO: Freepik@proostoleh
bere - FOTO: Freepik@proostoleh

Ce se întâmplă când bei bere și cum acționează asupra corpului.

Ce se întâmplă când bei bere. Consumul de bere este adesea asociat cu o creștere a grăsimii corporale, în special în jurul burții. Acest lucru este chiar denumit în mod obișnuit ”burta de bere”. Dar oare berea provoacă cu adevărat grăsime pe burtă?

Ce este berea

Berea este o băutură alcoolică preparată din cereale, cum ar fi orzul, grâul sau secara, care a fost fermentată cu drojdie. Este aromatizată cu ajutorul hameiului, care este o aromă excelentă pentru bere, deoarece este destul de amară, echilibrând dulceața provenită din zahărul din cereale.

Unele sortimente de bere sunt, de asemenea, aromatizate cu fructe sau cu ierburi și condimente.

Berea este fabricată într-un proces în cinci etape:

- Malțarea: Boabele sunt încălzite, uscate și crăpate.

- Măcinarea: Boabele sunt înmuiate în apă pentru a elibera zaharurile. Astfel se obține un lichid zaharat numit ”must”.

- Fierberea: Mustul este fiert și se adaugă hamei pentru a da gustul berii.

- Fermentarea: Drojdia este adăugată la amestec, iar mustul este fermentat pentru a forma alcool și dioxid de carbon.

- Îmbutelierea: Berea este îmbuteliată și lăsată să se învechească.

Tăria unei beri depinde de cantitatea de alcool pe care o conține, care se măsoară ca alcool în volum (ABV). ABV se referă la cantitatea de alcool dintr-o băutură de 3,4 oz (100 ml), exprimată în procente.

Conținutul de alcool al berii este, de obicei, de 4-6%. Cu toate acestea, poate varia de la foarte slabă (0,5%) la excepțional de puternică (40%). Diferitele stiluri de bere sunt realizate atunci când berarii variază cerealele, timpii de fierbere și aromele pe care le folosesc, potrivit Healthline.

Vezi și: Retenția de apă, problemă obișnuită sau semn al unei boli grave. Ce trebuie să știi. Ce complicații grave poate avea

3 moduri în care berea poate cauza creșterea în greutate

S-a sugerat că consumul de bere poate crește grăsimea de pe burtă în mai multe moduri. Printre acestea se numără provocarea unui consum excesiv de calorii, împiedicarea organismului de a arde grăsimile și creșterea conținutului de fitoestrogeni din alimentația ta.

Iată care sunt cele trei motive principale pentru care berea poate fi un factor deosebit de eficient de creștere a grăsimii de pe burtă:

Îți crește consumul de calorii

Gram la gram, berea conține la fel de multe calorii ca o băutură răcoritoare, așa că are potențialul de a adăuga o mulțime de calorii la dieta dumneavoastră. Unele studii au arătat, de asemenea, că consumul de alcool poate crește apetitul pe termen scurt, determinându-vă să mâncați mai mult decât ați face-o în mod normal.

În plus, s-a demonstrat că oamenii nu compensează întotdeauna caloriile pe care le consumă din alcool prin consumul mai puțin de alte alimente în schimb.

Acest lucru înseamnă că consumul regulat de bere ar putea contribui la un număr semnificativ de calorii în dieta dumneavoastră.

Vezi și: Cancerele care nu se vindecă, un război. Tratamentele, ineficiente și prognostic sumbru

Berea poate împiedica arderea grăsimilor

Consumul de alcool poate împiedica organismul dumneavoastră să ardă grăsimile. Acest lucru se datorează faptului că organismul tău prioritizează descompunerea alcoolului în detrimentul altor surse de combustibil, inclusiv a grăsimilor stocate.

În teorie, consumul regulat de alcool ar putea, prin urmare, să contribuie la o creștere a grăsimii corporale. Cu toate acestea, studiile care au examinat acest lucru au găsit rezultate mixte.

Pe termen lung, consumul de bere în mod regulat, dar moderat, în porții de mai puțin de 500 ml (17 oz) pe zi, nu pare să ducă la o creștere a greutății corporale sau a grăsimii de pe burtă. Cu toate acestea, a bea mai mult decât atât ar putea foarte bine să ducă la o creștere semnificativă în greutate în timp.

Conține fitoestrogeni

Florile plantei de hamei sunt folosite pentru a da gustul berii. Se știe că această plantă este foarte bogată în fitoestrogeni, compuși vegetali care pot imita acțiunea hormonului sexual feminin estrogen în corpul tău.

Din cauza conținutului lor de fitoestrogeni, s-a sugerat că hameiul din bere ar putea provoca modificări hormonale la bărbați care cresc riscul de a stoca grăsime pe burtă.

Cu toate acestea, deși este posibil ca bărbații care beau bere să fie expuși la niveluri mai ridicate de fitoestrogeni, nu se știe cum acești compuși vegetali le afectează greutatea sau grăsimea de pe burtă, dacă afectează.

Vezi și: De ce avem păr pubian. Care este rolul acestuia. Ce afecțiuni poți avea dacă ai prea mult păr în zona intimă

Burta de bere, mit sau realitate

Grăsimea depozitată în jurul burții este considerată a fi cel mai periculos tip de grăsime pentru sănătatea dumneavoastră. Oamenii de știință numesc acest tip de grăsime grăsime viscerală. Grăsimea viscerală este activă din punct de vedere metabolic, ceea ce înseamnă că poate interfera cu hormonii corpului tău.

Acest lucru poate modifica modul în care funcționează organismul dumneavoastră și vă poate crește riscul de boli precum sindromul metabolic, diabetul de tip 2, bolile de inimă și cancerul.

Chiar și persoanele care au o greutate normală au un risc crescut de probleme de sănătate dacă au o cantitate mare de grăsime abdominal. Unele studii au asociat consumul ridicat de alcool din băuturi precum berea cu un risc crescut de creștere a grăsimii pe burtă.

De fapt, un studiu a constatat că bărbații care beau mai mult de trei băuturi pe zi aveau cu 80% mai multe șanse de a avea multă grăsime pe burtă decât bărbații care nu beau la fel de mult.

În mod interesant, alte studii au sugerat că consumul de bere în cantități moderate, mai puțin de 500 ml (17 oz) pe zi, ar putea să nu implice acest risc.

Cu toate acestea, alți factori pot contribui la această diferență. De exemplu, persoanele care beau cantități moderate de bere pot avea, de asemenea, un stil de viață mai sănătos decât cele care consumă cantități mai mari.

Majoritatea studiilor arată că consumul de bere este legat atât de creșterea circumferinței taliei, cât și de greutatea corporală. Acest lucru indică faptul că consumul de bere nu îngrașă în mod specific burta. Pur și simplu te face mai gras în general.

Acest risc de creștere în greutate poate fi chiar mai mare la persoanele care sunt deja supraponderale, în comparație cu persoanele cu greutate normală care beau bere. În general, se crede că, cu cât bei mai mult, cu atât mai mare este riscul de a lua în greutate și de a dezvolta o burtă de bere.

Vezi și: Greșeala uriașă pe care o faci când folosești și gătești uleiul. Cel mai nesănătos ulei. Anca Ioniță: E nociv. Efect negativ asupra sănătății

Bărbații, risc mai mare decât femeile

Legătura dintre creșterea în greutate și consumul de alcool este mai puternică la bărbați decât la femei. Se crede că acest lucru se datorează faptului că bărbații au tendința de a bea mai mult decât femeile, poate de până la trei ori mai mult.

Bărbații sunt, de asemenea, mult mai predispuși să aibă o distribuție androidă a grăsimii, ceea ce înseamnă că depozitează grăsime în jurul burții atunci când iau în greutate.

În plus, bărbații sunt mai predispuși să bea bere decât femeile. Acest lucru ar putea fi important, deoarece berea conține mai multe calorii decât multe alte surse de alcool.

De exemplu, 1,5 oz (45 ml) de băuturi spirtoase conține aproximativ 97 de calorii, iar o porție standard de 5 oz (148 ml) de vin roșu conține 125 de calorii. O porție standard de bere de 12 oz (355 ml) conține mai mult decât ambele, cu 153 de calorii.

Un alt motiv pentru care bărbații ar putea fi mai expuși riscului de a avea burtă de bere se datorează efectului alcoolului asupra testosteronului, hormonul sexual masculin. S-a demonstrat că consumul de băuturi alcoolice, cum ar fi berea, scade nivelul de testosteron.

Acest lucru este important de reținut, deoarece nivelurile scăzute de testosteron pot crește riscul de creștere în greutate, în special în jurul burții.

De fapt, 52% dintre bărbații obezi au niveluri de testosteron la limita inferioară a intervalului normal. Aceste cercetări sugerează că bărbații sunt mult mai predispuși să dezvolte burta de bere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel