Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
O porție de migdale oferă vitamine, minerale, fibre și alți nutrienți esențiali pentru organism.
Fructele oleaginoase sunt acele fructe comestibile care ne plac la nebunie. În această categorie de fructe oleaginoase sunt incluse alunele, castanele, nucile, fisticul și migdalele. Toate acestea sunt consumate pe scară largă ca aperitiv sau ca ingrediente în diferite rețete.
Migdalele sunt fructe uscate și, ca atare, furnizează diferiți nutrienți și beneficii organismului. Sunt o gustare perfectă între mese, pentru a potoli foamea.
Contribuția nutritivă a migdalelor este infinită: proteine, acizi grași mononesaturați, acizi grași nesaturați, fibre, calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc, potasiu, vitamina E , riboflavină, tiamină, niacină și folați se numără printre compoziția sa, conform Federației Spaniole de Nutriție (FEN).
Pe de altă parte, migdalele dulci sunt bogate în grăsimi monoinsaturate, pe lângă faptul că sunt o sursă de proteine vegetale și, într-o măsură mai mică, oferă carbohidrați.
Deoarece conținutul de fibre al migdalelor este mai mare decât cel al altor nuci, aceste fructe uscate sunt indicate pentru tratarea problemelor de constipație.
De asemenea, trebuie remarcată bogăția de minerale, cum ar fi calciu, fier, zinc, potasiu, magneziu și fosfor. De fapt, o porție de 25 de grame de migdale decojite oferă 18% din aporturile zilnice recomandate de fosfor.
În ceea ce privește vitaminele, migdalele sunt o sursă bună de vitamina E, riboflavină, tiamină, niacină și folati. O porție de 25 g de migdale decojite oferă 42% din aporturile zilnice recomandate de vitamina E, conform FEN.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.