De ce să nu excluzi laptele de migdale din dietă

Laptele vegetal, implicit și cel de migdale, a devenit o opțiune pentru cei care își doresc un stil de viață mai sănătos.
Unii români aleg laptele vegetal când vor să dea jos câteva kilograme. Poate fi făcut din orez, soia, cocos, alune sau migdale și nu conține lactoză ori zahăr. În plus, nu are gluten și nici colesterol.
”Ceea ce înseamnă laptele vegetal, aici intră mai multe tipuri de lapte, adică laptele de migdale, laptele de soia, laptele de orez, laptele de cocos. Spre deosebire de laptele de vacă, laptele vegetal are un conținut scăzut în calorii. Recomand laptele de migdale, clar, pentru că el are mai puține calorii și mai mulți nutrienți. Laptele de nucă de cocos și laptele de orez au foarte multe calorii și mai puțini nutrienți, atunci dacă tot mergem pe mai multe calorii, rămânem la laptele de vacă, natural și de calitate", consideră nutriționistul Carmen Ţenescu.
Potrivit acestuia, se laptele vegetal se recomandă persoanelor care vor să slăbească. ”Este sănătos, pentru că și aici găsim vitamine și minerale, însă, nu regăsim proteină și atunci, proteina reprezintă un factor important în organismul nostru și avem nevoie de ea. Drept urmare, dacă înlocuim laptele de vacă cu laptele vegetal, atunci este indicat să avem grijă la consumul de proteine”, mai amintește nutriționistul, potrivit Antena 3.
-
Somnul de frumusețe nu e un mit! Explicația uimitoare a unui neurolog13.09.2025, 17:50
-
-
-
-
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.