De ce să nu excluzi laptele de migdale din dietă

Adisa Codruț |
Data publicării:

Laptele vegetal, implicit și cel de migdale, a devenit o opțiune pentru cei care își doresc un stil de viață mai sănătos.

Unii români aleg laptele vegetal când vor să dea jos câteva kilograme. Poate fi făcut din orez, soia, cocos, alune sau migdale și nu conține lactoză ori zahăr. În plus, nu are gluten și nici colesterol.

”Ceea ce înseamnă laptele vegetal, aici intră mai multe tipuri de lapte, adică laptele de migdale, laptele de soia, laptele de orez, laptele de cocos. Spre deosebire de laptele de vacă, laptele vegetal are un conținut scăzut în calorii. Recomand laptele de migdale, clar, pentru că el are mai puține calorii și mai mulți nutrienți. Laptele de nucă de cocos și laptele de orez au foarte multe calorii și mai puțini nutrienți, atunci dacă tot mergem pe mai multe calorii, rămânem la laptele de vacă, natural și de calitate", consideră nutriționistul Carmen Ţenescu.

Potrivit acestuia, se laptele vegetal se recomandă persoanelor care vor să slăbească. ”Este sănătos, pentru că și aici găsim vitamine și minerale, însă, nu regăsim proteină și atunci, proteina reprezintă un factor important în organismul nostru și avem nevoie de ea. Drept urmare, dacă înlocuim laptele de vacă cu laptele vegetal, atunci este indicat să avem grijă la consumul de proteine”, mai amintește nutriționistul, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel