De ce să nu excluzi laptele de migdale din dietă

Laptele vegetal, implicit și cel de migdale, a devenit o opțiune pentru cei care își doresc un stil de viață mai sănătos.
Unii români aleg laptele vegetal când vor să dea jos câteva kilograme. Poate fi făcut din orez, soia, cocos, alune sau migdale și nu conține lactoză ori zahăr. În plus, nu are gluten și nici colesterol.
”Ceea ce înseamnă laptele vegetal, aici intră mai multe tipuri de lapte, adică laptele de migdale, laptele de soia, laptele de orez, laptele de cocos. Spre deosebire de laptele de vacă, laptele vegetal are un conținut scăzut în calorii. Recomand laptele de migdale, clar, pentru că el are mai puține calorii și mai mulți nutrienți. Laptele de nucă de cocos și laptele de orez au foarte multe calorii și mai puțini nutrienți, atunci dacă tot mergem pe mai multe calorii, rămânem la laptele de vacă, natural și de calitate", consideră nutriționistul Carmen Ţenescu.
Potrivit acestuia, se laptele vegetal se recomandă persoanelor care vor să slăbească. ”Este sănătos, pentru că și aici găsim vitamine și minerale, însă, nu regăsim proteină și atunci, proteina reprezintă un factor important în organismul nostru și avem nevoie de ea. Drept urmare, dacă înlocuim laptele de vacă cu laptele vegetal, atunci este indicat să avem grijă la consumul de proteine”, mai amintește nutriționistul, potrivit Antena 3.
-
-
-
-
-
De ce îți pocnește maxilarul? Cauze, semne și ce poți face imediat13.10.2025, 19:18
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.