Cea mai importantă modificare în dietă pe care o puteți face. Experții Harvard spun
Medicii recomandă mereu să aveți grijă la valorile colesterolului și să limitați alimentele bogate în grăsimi. Experții de la Harvard vă recomandă o anume...
Experții Harvard susțin că grăsimile saturate și colesterolul din dietă joacă un rol în nivelul colesterolului, dar ”cea mai importantă modificare dietetică pe care o puteți face pentru a reduce numărul colesterolului este de a ajusta modelul general al dietei”. Mai precis, ei recomandă ”o dietă bogată în fructe, legume, pește și cereale integrale” pentru că ”ajută în două moduri”.
”În primul rând, cu cât consumați mai multe dintre aceste alimente sănătoase, cu atât consumați mai puțin în general alimente bogate în grăsimi saturate și carbohidrați foarte rafinați, care ambele afectează sistemul cardiovascular. În al doilea rând, alimentele bogate în fibre vă ajută să vă reduceți nivelul de colesterol, făcând grăsimile dietetice nesănătoase mai greu de absorbit din intestin. Totuși, acest lucru nu funcționează pentru toată lumea. Pentru persoanele cu risc crescut de boli de inimă, eforturile dietetice nu se apropie de scăderea suficientă a colesterolului. Alte persoane sunt predispuse genetic să aibă colesterol ridicat din sânge, indiferent de ceea ce mănâncă”, explică specialiștii de la Harvard, într-o scrisoare trimisă abonaților.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
