Ceaiul care ajută la curățarea ficatului. Fecioru: Se face 4 zile pe lună, nu foarte des

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ceaiul care ajuta la curatarea ficatului. FOTO: Freepik @8photo
ceaiul care ajuta la curatarea ficatului. FOTO: Freepik @8photo

Ceaiul din aceste fructe ajută la curățarea ficatului, iar fructele în sine au multiple beneficii pentru sănătate.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un leac care ajută în curățarea ficatului, cura pe care o recomandă fiind de numai patru zile. De altfel, chiar și consumate ca atare, componenta acestui leac au multiple beneficii pentru sănătate. 

„Luăm stafidele, se iau două pahare cu apă și 150 grame de stafide. Le spălăm bine și le punem la fiert. Le fierbem 20 de minute, le lăsăm până dimineață să stea în acea zeamă fiartă, dimineață strecurăm și bem ceaiul de stafide, practic”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.

Acest ceai se poate bea pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înainte de micul dejun.

”Încercăm ca în această perioadă, cât bem această băutură miraculoasă, să nu bem lapte, să evităm lactatele cât se poate”, a precizat pentru cei care nu postesc în aceste săptămâni.

De asemenea, mai spune Lidia Fecioru, stafidele din care s-a realizat ceaiul se pot întrebuința la orice, un pilaf dulce, sau amestecate cu brânză, ori chiar într-o plăcintă.

”În primul rând ajută la curățarea ficatului de acele metale grele. Se face 4 zile pe lună, nu foarte des, îl pregătim de seara pentru dimineață”, a mai spus Lidia Fecioru.

Vezi și: Anca Hâncu, despre deficitul nutrițional. Cum arată meniul unei zile de post: Avem nevoie de surse complete de proteine

Stafidele, conținut nutrițional

O porție de 100 grame de stafide conține:

- calorii 299

- carbohidrați 79,18 grame (61% Doza Zilnică Recomandată DZR)

- proteine 3,07 grame

- grăsimi totale 1,5% DZR

- fibre 3,7 grame

- folați 1% DZR

- niacină (vitamina B3)  5% DZR

-  acid pantotenic (vitamina B5) 2% DZR

- piridoxină (vitamina B6) 13% DZR

- riboflavina (vitamina B2) 10% DZR

- tiamina (vitamina B1) 9% DZR

- vitamina C 4% DZR

- vitamina E 1% DZR

- vitamina K 3% DZR

- sodiu 1% DZR

- potasiu 16% DZR

- calciu 5% DZR

- cupru 35% DZR

- fier 23% DZR

- magneziu 2% DZR

- mangan 12% DZR

- fosfor 15% DZR

- seleniu 1% DZR

- zinc 2% DZR, notează Nutrition&You.

Vezi și: Anghinarea, pansament pentru stomac. Ajută ficatul gras, scade colesterolul, glicemia și cancerul de colon și controlează tensiunea

1. -imagine fara descriere- (315485250_873313253669375_660731931218650061_n_00894600.jpg)Stafide. FOTO: Freepik @stockking

Stafidele, beneficii pentru sănătate

Stafidele sunt considerate cele mai sănătoase dintre fructele uscate, bogate în cupru şi fier.

Ele fac ”minuni” pentru sistemul imunitar slăbit, mai mult, dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin, fiind în același timp cel mai la îndemână ”dulce” putând fi consumat ca atare sau în diverse combinații de fructe proaspete și cereale, pot fi adăugate în prăjituri sau salate.

Ca urmare a conținutului de nutrienți, vitamine și minerale, stafidele:

Ameliorează constipația, prin diminuarea timpului de tranzit intestinal al alimentelor. În plus, acestea abundă și în compuși flavonoizi, cum ar fi acidul tartric, taninurile, catechinele etc. Împreună cu inulina și fibrele, acești compuși ajută la fluidizarea tranzitului intestinal prin funcția lor laxativă.

Ajută la prevenirea anemiei, având un conținut important de fier, dar și de vitamina C.

Ajută la construirea și menținerea oaselor puternice prin conținutul de calciu, magneziu și vitamina K.

Antioxidant. Stafidele au un conținut important de antioxidanți, având un indice ORAC de 3.037 µmol TE/ 100 grame, cu mult peste cel al strugurilor proaspeți, care ajung la numai 1.118 µmol TE/100 de grame.

Anticancerigen și antiinflamatoare. La fel ca și strugurii proaspeți, și stafidele conțin resveratrol, un fitochimical cu acțiune antioxidantă, antiinflamatoare, anticancer, ce reduce nivelul colesterolului din sânge. 

Studiile au sugerat că resveratrolul are o acțiune protectoare împotriva cancerelor, cum ar fi melanomul, colonul și prostata, și a unor boli cum ar fi bolile coronariene, bolile nervoase degenerative, boala Alzheimer și infecțiile virale/ fungice.

De asemenea, resveratrolul reduce riscul de accident vascular cerebral prin modificarea la nivel molecular a celulelor din interiorul vaselor de sânge.

Plus de energie. Stafidele conțin suficient zahăr, aproximativ 65 de grame la o porție de 100 de grame, în funcție de soiul strugurilor din care sunt obținute, iar acest lucru reprezintă un plus de energie în cadrul unei diete sănătoase pentru majoritatea oamenilor. Astfel, stafidele pot înlocui cu succes gustările nesănătoase și cu un conținut ridicat de zahăr procesat.

Vezi și: Boala gravă pe care o poți lua din zacuscă și cârnați. La ce să fiți atenți când deschideți capacul. Dorobăț: Bacteria atacă nervii, slăbește mușchii feței, gura, ochii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel