Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Ceaiul are o multitudine de beneficii și poate fi consumat atât de adulți, cât și de copii. Lidia Fecioru recomandă să fie administrat în cure de câte o...
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit condimentul cu proprietăți benefice asupra circulației sanguine, a digestiei, dar și cu efect asupra insomniei, acesta determinând o relaxare a organismului.
”Ceaiul de semințe de mărar. Ajută la scăderea tensiunii arteriale, duce la normalizare, practic, împotriva constipației, a durerilor de stomac, a reținerii de lichide, cei care au pierdere de urină. Este bun inclusiv împotriva insomniilor, pentru colicile copiilor mici.
Se ia o lingură cu vârf de semințe de mărar, se pun într-un castron, se toarnă apă fiartă, o jumătate de litru peste, se învelește într-un prosop și se lasă 40 de minte.
După cele 40 de minute, stoarcem ceaiul și bem o săptămână, în jur de 7-10 doze a câte 2-3 înghițituri pe zi. Dacă nu avem probleme, putem bea 2-3 zile, odată la 2 săptămâni”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.
În ceea ce privește precauțiile, bioenergoterapeutul a precizat că acest ceai nu trebuie băut nici pe stomacul gol, dar nici după masă. ”E bine să îl bem chiar în timpul mesei, ca să se ducă cu alimentația înainte”.
De asemenea, mai spune Lidia Fecioru, cura cu ceai de semințe de mărar poate fi făcută ca ”o profilaxie, de două ori pe lună, mai facem câteva zile, depinde cum simțim nevoia”.
Vezi și: Primul caz de Alzheimer la un pacient tânăr. A fost nevoit să abandoneze școala
Semințele de mărar au beneficii nutritive. O lingură de semințe de mărar asigură 8% din doza zilnică recomandată (DZR) de calciu, 6% din DZR de fier și până la 5% DZR de magneziu, fier, fosfor, mangan și potasiu.
Mai mult decât atât, semințele de mărar, prin gustul aromatizat, pot înlocui cu succes sarea.

Semințe de mărar. FOTO: Freepik @cloud7days
Atât frunzele de mărar, cât și semințele de mărar sunt bogate în mai mulți compuși vegetali cu proprietăți antioxidante, inclusiv:
- flavonoizi. Acești compuși vegetali au fost asociați cu reducerea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral, dar și anumite forme de cancer. De asemenea, flavonoizii joacă un rol important în sănătatea creierului.
- terpenoizi. Acești compuși se regăsesc în uleiul esențial și pot proteja împotriva afecțiunilor hepatice, cardiace, renale sau cerebrale.
- tanini. Aceștia sunt responsabili cu gustul ușor amar din plante și au arătat că au au proprietăți antioxidante puternice, precum și efecte antimicrobiene, arată Healthline.
De asemenea, uleiul de mărar, obținut din semințele de mărar are proprietăți antispastice, carminative, digestive, dezinfectante, galactagogice (ajută la secreția de lapte matern) și sedative.
Uleiul esențial, eugenolul, din mărar a fost folosit în scop terapeutic ca anestezic local și antiseptic.
-a constatat, de asemenea, că eugenolul reduce nivelul de zahăr din sânge la diabetici, însă sunt necesare studii suplimentare detaliate pentru a-i stabili rolul, potrivit Nutrition&You.
Conform studiilor efectuate de-a lungul timpului, s-a dovedit că mărarul are proprietăți antioxidante, antihiperlipidemice, cardioprotectoare, antistres, antihipercolesterolemie.
De asemenea, mărarul are capacitatea de a vindeca și reduce riscul apariției unor afecțiuni:
- ameliorează problemele digestive
- detoxifică organismul și întărește sistemul imunitar
- susține sănătatea inimii
- reduce riscul apariției diabetului zaharat
- scade colesterolul din sânge
- susține sănătatea cavității bucale
- susține sistemul osos
- ameliorează problemele menstruale.
Alte beneficii: poate ajuta la prevenirea unor forme de cancer, susține sănătatea sistemului imunitar, menține buna funcționare a vederii, crește libidoul, reglează problemele aparatului de reproducere feminin și masculin, vindecă rănile, ajută la formarea oaselor, întărește metabolismul, ameliorează spasmele musculare, tratează problemele hepatice, dizolvă calculii biliari, ameliorează afecțiunile tractului urinar.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.