Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat. Este planta de aur pentru ficat gras și colesterol mărit

Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat. Este un remediu bun pentru ficatul gras, colesterol și te ajută să slăbești.
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat, adesea numit ceai detoxifiant pentru ficat, este o băutură populară pentru susținerea sănătății ficatului și pentru promovarea pierderii în greutate.
Nu rata: Leacul natural pentru pancreas. Lidia Fecioru: Acționează instantaneu. O bem o singură dată
Această băutură este o combinație de ingrediente naturale, cunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra ficatului și metabolismului.
Foto: Freepik @BillionPhotos
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat, adesea utilizat ca remediu natural pentru combaterea ficatului gras, este o băutură care îmbină tradițiile medicinii populare cu descoperirile moderne în domeniul sănătății.
Foto: Freepik @aifergo22
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat. Mulți oameni cunosc această plantă și sub numele de "ciulinul de lapte", fiind planta medicinală aur pentru ficat.
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat. Printre numeroasele plante utilizate pentru susținerea sănătății ficatului, una dintre cele mai cunoscute este Armurariul (Silybum marianum), cunoscut și sub numele de Silimarina.
Armurariul este o plantă medicinală recunoscută pentru efectele sale hepatoprotectoare. Principiul activ, silimarina, este un complex de flavonoide care ajută la protejarea și regenerarea celulelor hepatice, și la detoxifierea ficatului. Acesta contribuie la stabilizarea membranelor celulare ale hepatocitelor și la prevenirea pătrunderii toxinelor în celule.
Cei mai mulți oameni combină 2 sau 3 plante atunci când prepară un ceai, de aceea, alături de Armurariu sau Silimarina, mai există câteva plante cu rol benefic pentru ficatul gras
De exemplu, anghinarea favorizează digestia grăsimilor și stimulează secreția biliară.
Turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante.
Ceai Verde, bogat în antioxidanți, ajută la reducerea grăsimilor acumulate în ficat.
Chiar dacă nu e așa cunoscută, păpădia sprijină sănătatea hepatică și renală, având efecte diuretice.
Nu în ultimul rând, rar folosit în ceaiuri, ghimbirul stimulează metabolismul și ajută la eliminarea toxinelor.
Foto: Freepik @pvproductions
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat - Mod de preparare și consum
Ceaiul pentru ficat gras se prepară prin infuzarea unei lingurițe de plantă uscată - fie doar Armurariu sau Silimarina, fie amestec de mai multe plante dintre cele menționate mai sus - într-o cană de apă fierbinte.
Se lasă la infuza timp de 10-15 minute.
Este recomandat să se bea o cană de ceai de 2-3 ori pe zi, de preferat înainte de mese pentru a spori efectele digestive.
Ceaiul care topește grăsimea de pe ficat. Ce efecte are ceaiul asupra sănătății
Unii oameni susțin că Armurariul poate ajuta la tratarea cirozei, icterului, hepatitei și tulburărilor vezicii biliare
Alte beneficii potențiale includ protejarea sănătății inimii prin scăderea nivelului de colesterol și ajutarea persoanelor să gestioneze diabetul de tip 2.
Consumul regulat de ceai din Armurariu ajută la îmbunătățirea funcției hepatice și la reducerea inflamației.
De asemenea, poate contribui la scăderea nivelurilor de enzime hepatice, un indicator al stresului asupra ficatului.
Mai mult, îmbunătățirea funcției hepatice prin consumul de ceai poate avea un rol indirect în susținerea pierderii în greutate. Ficatul sănătos joacă un rol cheie în metabolismul grăsimilor și în detoxifierea organismului, factori importanți în gestionarea greutății corporale.
Unele cercetări au constatat că Armurariul poate avea un impact asupra nivelului de colesterol din sânge.
Probabil unul dintre cele mai căutate efecte este pierderea în greutate.
Cercetările inițiale au constatat că Armurariul sau Silimarina a provocat pierderea în greutate, potrivit Medical News Today.
Pentru rezultate optime, ceaiul ar trebui să fie însoțit de o dietă sănătoasă și un stil de viață activ.
Totuși, consultarea medicului este esențială, mai ales pentru persoanele cu afecțiuni preexistente sau care iau medicamente.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
De ce să bei ceai de turmeric: 6 motive pentru a-l adăuga în rutina ta zilnică
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Planta care îți dă putere. Te scapă de stres și te ajută să dormi. Efectele ei sunt incredibile
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.