Ceaiul cu efecte analgezice și sedative. Are efect în 30 de minute. Consumul în exces duce la dependență

Monika Baciu |
Data publicării:
ceaiul cu efecte analgezice si sedative - FOTO: Freepik@8photo
ceaiul cu efecte analgezice si sedative - FOTO: Freepik@8photo

Ceaiul cu efecte analgezice și sedative se prepară dintr-o plantă care are multiple beneficii, dacă este consumat corespunzător.

Ceaiul cu efecte analgezice și sedative se prepară din păstăile plantei de mac. Ceaiul de mac este o infuzie preparată din păstăile plantei de mac de opiu. Există preparate disponibile în comerț, dar este obișnuit ca oamenii să își facă singuri ceaiul din materialele vegetale uscate. Păstăile conțin compușii opiacee:

- Codeină

- Morfină

- Tebaină

- Papaverină, notează Opiate Detox Institute.

Ceaiul de mac folosește păstăile care au fost golite de semințe, dar este posibil să se obțină un efect similar din semințele în sine. Semințele nu conțin practic opiacee, dar au unele reziduuri pe suprafețele lor exterioare. Pentru a face un ceai eficient din semințe de mac este nevoie de câteva kilograme de semințe, așa că acesta este de departe cel mai puțin popular preparat.

Vezi și: Fibroza chistică, boala moștenită ce nu are tratament. Transpirația și tusea, principalele simptome. Afectează toate organele. Speranța de viață, 30-40 de ani

Ceaiul de mac, beneficii

Ceaiul de mac este folosit pentru proprietățile sale analgezice și sedative. Unii oameni consideră că este un substitut viabil pentru analgezicele eliberate pe bază de rețetă atunci când se confruntă cu dureri cronice. De asemenea, este folosit pentru suprimarea tusei, ameliorarea diareei și inducerea somnului.

Deoarece conținutul de opiacee al plantelor este variabil, în funcție de mediul și condițiile în care au fost cultivate, persoanele care își prepară singure ceaiul nu pot fi niciodată sigure de cât de puternic va fi acesta.

Utilizatorii începători pot folosi doar o singură păstaie, în timp ce utilizatorii experimentați pot folosi până la 15 păstăi pentru fiecare ceașcă de ceai. Mulți cred în mod fals că pot prezice puterea ceaiului după miros și culoare. Ceaiul de mac are un gust extrem de amar și este de obicei aromat cu lemn dulce sau cu o altă aromă puternică pentru a-l face mai ușor de băut.

Vezi și: Ozempic provoacă vise ciudate. Ce se întâmplă dacă iei medicamentul antidiabetic pentru slăbit și ce au visat oamenii

Ceaiul de mac, efecte secundare

Efectele ceaiului de mac vor fi resimțite, de obicei, în decurs de 30 de minute de la consumarea acestuia. În funcție de potența sa, efectele pot dura până la opt ore.

Printre efectele dorite ale ceaiului se numără o senzație de căldură și de lejeritate. Acesta produce somnolență, o ușoară euforie și ameliorarea durerii. În cazul în care se ingerează o doză mare, efectele sunt mult mai grave. Acest lucru este deosebit de periculos pentru utilizatorii neexperimentați care beau prea mult ceai sau care beau o infuzie prea puternică.

Printre efectele secundare nedorite se numără înroșirea pielii, pupilele contractate și tulburări de concentrare. Produce efecte gastro-intestinale, cum ar fi greața și constipația. La doze și mai mari, ceaiul poate suprima sistemul respirator, ritmul cardiac și tensiunea arterială. De asemenea, poate provoca vărsături. În acest punct, drogul se poate dovedi fatal, deoarece utilizatorul fie încetează să mai respire, fie inhalează voma.

Vezi și: Câtă carne trebuie să mâncâm pe săptămână. Bilic: Asta e cantitatea CORECTĂ! Menține silueta, dar obosește ficatul și rinichii. Atenție, aici includem și mezelurile, nu doar friptura

Ceaiul de mac, dependență

Dependența fizică și psihologică de ceaiul de mac se poate dezvolta rapid. Persoanele care îl consumă în mod regulat vor constata că trebuie să folosească mai multe păstăi per ceașcă atunci când prepară ceaiul, iar dacă îl consumă timp de mai multe zile la rând pot suferi simptome de sevraj atunci când se opresc.

Ceaiul de mac, ce pățești dacă bei prea mult

Atunci când cineva întrerupe utilizarea regulată a ceaiului de mac, acesta produce aceleași simptome ca și retragerea de la orice alt opiaceu. Din punct de vedere fizic, persoana va avea crampe, vărsături, dureri de cap, diaree și anxietate. Există, de asemenea, o dependență psihologică care duce la pofte puternice pentru substanță. Simptomele fizice pot avea nevoie de până la zece zile pentru a dispărea, în timp ce pofta psihologică poate dura mult mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel