Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Încercați acest ceai calmant din semințe de fenicul care vă va ajuta cu problemele digestive, vă va tăia pofta de mâncare și vă va reduce drastic riscul de apariție a unor boli care vă scurtează...
Pe lângă numeroasele sale utilizări culinare, feniculul și semințele sale oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate având efecte antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene. Atât semințele cât și leguma în sine conțin: fibre, vitaina C, calciu, fier, magneziu, potasiu și mangan.
Ceaiul făcut din semințe de fenicul zdrobite este bun pentru indigestie și crampe. În Roma antică, un extract din rădăcină de fenicul era chiar prescris ca tratament pentru cataractă.
Semințele de fenicul (Foeniculum vulgare) sunt deosebit de bogate în ulei esențial (conține 87 de compuși volatili, printre care antioxidanți polifenolici, acid rosmarinic, acid clorogenic, quercetină și apigenină) care ajută la ameliorarea flatulenței, dar mai important, scad riscul de boli de inimă, obezitate, cancer, boli neurologice și diabet de tip 2 (link direct studiu).
Mai mult, peste 28 de compuși au fost identificați în semințele de fenicul, inclusiv anetol, fenchonă, metil chavicol și limonen. Dintre ele, anetolul, spre exemplu, are proprietăți anticancerigene, antimicrobiene, antivirale și antiinflamatoare (link direct studiu) și e indicat în multe boli cronice (link direct studiu).
Ba mai mult, semințele de fenicul taie pofta de mâncare după cum arată un studiu (link direct studiu)
Zdrobiți ușor o linguriță și jumătate de semințe de fenicul (cu spatele unei linguri), apoi puneți-le într-o strecurătoare de ceai cu plasă într-o ceașcă. Se toarnă peste ele o cană de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 5-7 minute înainte de a bea.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.