Ceaiul minune care prelungește viața și elimină bacteriile. Vlad Ciurea recomandă să-l bem cu toții: S-a dovedit că face minuni

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceaiul - Foto: Freepick @alpha
Ceaiul - Foto: Freepick @alpha

Care e ceaiul care face minuni pentru creier și pentru sănătate. Este dovedit că prelungește viața și previne mai multe boli.

Cunoscutul medic neurochirug Alexandru Vlad Ciurea a dezvăluit care este cel mai bun ceai pe care toți ar trebui să-l bem pentru că face minuni.

Potrivit medicului, acest ceai este una dintre cele mai ieftine și mai benefice băuturi pentru sănătatea creierului.

"Există o vorbă în limba română: Dacă mai multi îți spun că ai baut, du-te și te culcă! Așa este și cu creierul: Daca este obosit, lăsați-l să doarmă", a declarat Vlad Ciurea.

Care e ceaiul care face minuni

Până la ce vârstă poți să bei lapte. Laptele fără lactoză, desființat. Asta e cea mai bună brânză pentru adulți: Este perfectă!

A aflat că are cancer pe creier în stadiul 2. Amorțeala, semnul înșelător: RMN-ul a declanșat semnale de alarmă. Spre șocul meu, biopsia a arătat că am și scleroză multiplă

Trucul care topește "șunculița". Cel mai bun sport care slăbește. Lygia Alexandrescu: E foarte important! Asta e una dintre greșeli

"Am ajuns la un element esențial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în general o ceașcă încet, liniștit și ca placere, și ca digestie. Acea cafea de dimineață trebuie băuta încet. La fel și micul dejun. Trebuie făcut și mâncat. De aia se numește micul dejun. Nu recomand să bem cafea după ora 17.00, doar ca să rezistam mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului. Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică", a explicat Vlad Ciurea.

Ei bine, potrivit medicului neurochirug, ceaiul verde este cel mai bun pentru sănătatea tuturor și susține că toți ar trebui să-l bem.

"S-a dovedit face minuni pentru creier. Creierul se simte foarte bine. Cafeaua face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba despre inimă", a spus medicul Alexandru Vlad Ciurea, în cadrul podcastului "Altceva".

Printre beneficiile sale, ceaiul verde este plin de antioxidanți, poate contribui la susținerea funcției cerebrale și la pierderea de grăsime, poate ajuta la reducerea șansei de a dezvolta boli de inimă și poate oferi o anumită protecție împotriva cancerului.

Există 10 beneficii importante ale acestui ceai:

Ceaiul verde este plin de antioxidanți polifenoli, inclusiv o catehină numită EGCG. Acești antioxidanți pot avea diverse efecte benefice asupra sănătății.

Ceaiul verde conține mai puțină cofeină decât cafeaua, dar suficientă pentru a produce un efect. Acesta conține, de asemenea, aminoacidul L-teanină, care poate acționa sinergic cu cofeina pentru a îmbunătăți funcția cerebrală.

Ceaiul verde poate stimula rata metabolică și crește arderea grăsimilor pe termen scurt, deși nu toate studiile sunt de acord.

Unele studii arată că ceaiul verde poate duce la creșterea pierderii în greutate. Acesta poate fi deosebit de eficient în reducerea grăsimii abdominale periculoase.

Studiile arată că persoanele care beau ceai verde pot trăi mai mult decât cele care nu beau.

Ceaiul verde are antioxidanți puternici care pot proteja împotriva cancerului. Mai multe studii arată că băutorii de ceai verde au un risc mai mic de diferite tipuri de cancer.

Compușii bioactivi din ceaiul verde pot avea diverse efecte protectoare asupra creierului. Aceștia pot reduce riscul de demență, o tulburare neurodegenerativă comună la adulții în vârstă.

Care e cea mai bună pâine. Lygia Alexandrescu: Asta e pâinea REALĂ! Pâinea 100% secară nu este pâine. Ni s-a spus că are colorant de sfeclă roșie și ăsta e un caz fericit

Catechinele din ceaiul verde pot inhiba dezvoltarea bacteriilor din gură, reducând riscul de respirație urât mirositoare.

Unele studii controlate arată că ceaiul verde poate provoca reduceri ușoare ale nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, acesta poate reduce riscul de diabet de tip 2.

Ceaiul verde poate reduce colesterolul total și LDL (rău), precum și proteja particulele LDL de oxidare. Studiile arată că persoanele care beau ceai verde au un risc mai mic de boli cardiovasculare, potrivit Healthline.

"Zahărul, cafeaua în exces, mierea în exces, E-urile care fac mancarea mai gustoasă, toate acestea nu ajută creierul. Aceste elemente nu merg împreuna cu dezvoltarea cerebrală. Creierul este un organ relativ simplu, trebuie să îi dăm ceea ce îi place, dar nu trebuie să îl forțăm. Sunt foarte multe probleme adictive. Noi încercăm să biciuim creierul, ca să obținem mai multe de la el, practic, îl stoarcem ca pe o lămâie. Și creierul nostru suferă", sustine Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel