Ceaiul Oolong te ajută să slăbești spectaculos. Ce alte beneficii are și cum să îl prepari acasă

Ceaiul Oolong este un ceai ușor fermentat și semi-oxidat din frunze, muguri și tulpini ale plantei Camellia sinensis. Aceeași plantă folosită pentru a face ceai negru și verde, diferența constă în modul în...
Ce gust are ceaiul Oolong?
Gustul ceaiului Oolong depinde de nivelurile de oxidare ale ceaiului. Poate fi lemnos, cu arome dulci, sau fructat, cu arome de miere.
Informații nutriționale pentru ceaiul Oolong
La fel ca ceaiurile negru și verde, ceaiul Oolong conține vitamine, minerale și antioxidanți.
O ceașcă de ceai conține:
Potasiu: 1% din DZR (doza zilnică recomandată)
Mangan: 26% din DZR
Sodiu: 1% din DZR
Magneziu: 1% din DZR
Niacină: 1% din DZR
Cofeină: 36 mg.
În afară de cofeină, care se găsește și în ceaiul negru, alb și verde, ceaiul Oolong conține și teanină, un aminoacid responsabil pentru efectul relaxant.
Ceaiul Oolong ajută la slăbit
Beneficiile ceaiului Oolong pentru scăderea în greutate au fost confirmate în multe studii și de aceea acest ceai a devenit unul dintre cele mai populare băuturi atunci când vine vorba de slăbit.
Îmbunătățește metabolismul lipidic
Într-un studiu publicat în 2009, în care 102 subiecți supraponderali sau obezi li s-au administrat zilnic 8 grame de ceai Oolong timp de 6 săptămâni, s-a constatat că 70% dintre subiecții cu obezitate severă au slăbit 1 kg.
Citește și Ceaiul negru vs ceaiul verde: care este mai bun pentru slăbit
Concluzia acestui studiu este că ceaiul Oolong ar putea reduce conținutul de grăsime corporală prin îmbunătățirea metabolismului lipidelor. De asemenea, consumul de ceai Oolong poate preveni obezitatea.
Efect asupra bacteriilor intestinale
Ceaiul Oolong ajută la pierderea în greutate și nu doar atât. Polifenolii din ceaiul Oolong nu sunt în totalitate absorbiți de sistemul digestiv, ceea ce înseamnă că se duc direct la bacteriile intestinale bune, hrănindu-le și stimulându-le să se dezvolte.
Cum se face ceai Oolong pentru slăbit
Ai nevoie de ceai Oolong și scorțișoară.
Înmoaie bățul de scorțișoară într-o ceașcă cu apă peste noapte. Dimineața, fierbe apa cu scorțișoară. Așteaptă până când nivelul apei scade la jumătate. Ia de pe foc și adaugă frunzele de ceai Oolong. Lasă la infuzat 3 minute. Strecoară ceaiul și bea.
-
Vopseaua permanentă și îndreptatul chimic cresc riscul de cancer16.09.2025, 13:10
-
-
Ce sunt înlocuitorii de sare și de ce devin tot mai populari16.09.2025, 11:00
-
Cafeaua cu ulei de măsline: beneficii, riscuri și cum să o prepari acasă16.09.2025, 09:49
-
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!